Un “Voyeur” la Teatrul de Arta, pe 12 octombrie

Sambata, 12 octombrie, incepand cu ora 20.15, are loc premiera celei mai curajoase productii a TAB, in regia lui Claudiu Istodor, cu Tudor Aron Istodor si Alexandra Ionita in rolurile principale: “Voyeur”, un spectacol care starneste furie si teama la un nivel atat de inalt incat il face pe spectator sa doreasca sa intervina, instinctiv, in poveste, in apararea victimei.

VOYEUR, dupa romanul Papusarul al lui Gardner McKay, este povestea unui psihopat a carui placere bolnava este aceea de a tortura femeile, intr-un joc al mintii care forteaza granitele moralitatii. Dialogul si jocul scenic al personajelor, sustinute de un decor realist, asigurat de Iulian Baltatescu, induc publicului o stare aparte, de o extraordinara incarcatura emotionala, si creaza publicului impresia ca asista la o lupta nedreapta, in care raportul inegal de forte mareste tensiunea si furia spectatorilor.

Asa cum afirma chiar autorul, “piesa aceasta este despre abilitatea noastra vasta de a ne manipula unii pe ceilalti, despre darul nostru minunat de a minti si despre capacitatea noastra de a crede in orice adevar, in forma in care ni se potriveste….Este despre compromis, despre dorinta noastra de a ajunge in pat cu calaul, despre nelegiuirea noastra morala, pierderea instinctelor si credintelor noastre. Este despre capacitatea noastra de a asimila oroarea, faptul ca o crima este o crima doar daca ni se intampla noua; nimic altceva nu ne manie.”

Rezervari: 0737.904.932 | rezervari@teatruldearta.ro
Teatrul de Arta Bucuresti
Str. Sfantul Stefan nr. 21 | Sector 2 | Bucuresti

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *