Toamna a inceput cu fiori la Teatrul de Arta: “Voyeur”

Teatrul de Arta Bucuresti a inceput stagiunea de toamna. Portile au fost deschise pe 8 octombrie pentru avanpremiera piesei “Voyeur”, cea mai recenta productie TAB, a carei premiera a avut loc sambata, 12 octombrie. Regizata de Claudiu Istodor, cu o scenografie realizata de Iulian Baltatescu si avandu-i ca protagonisti pe doi dintre cei mai talentati actori din generatia tanara, Tudor Aron Istodor si Alexandra Ionita, “Voyeur” este adaptarea unui roman american scris de Gardner McKay.

“Papusarul” (“Toyer”) sau “Voyeur”, cum l-au numit cei de la TAB, este un thriller psihologic captivant si socant, despre increderea pe care o avem in oamenii care ne calca pragul, despre modul in care ne lasam manipulati, despre teroare, disperare si cum ni se activeaza instinctele pentru supravietuire, ajungand pana la a ne umili, pentru ca apoi sa le pierdem si sa iertam usor, iar in cele din urma sa uram si sa ne razbunam.

Ea, Maude Christopher, este medic psihiatru in Los Angeles. El, Peter Matson, este motociclist si chiromant, dupa cum declara. Ea avusese o problema cu masina, el a ajutat-o. Dupa multe insitente din partea lui si multe ezitari din partea ei, il lasa sa intre in casa pentru a da un telefon. La radio se aud stiri despre un psihopat, denumit “Papusarul”, care dupa ce juca un joc al seductiei si terorii cu victimele sale, in loc sa le omoare, le lasa paralizate. Patru dintre victime erau pacientele ei. Ea ii povesteste ca seara este urmarita de un voyeur. El ii marturiseste timid ca el este voyeurul care o urmareste si ca o iubeste.

Spectatorii care credeau ca Peter este “Papusarul” rasufla usurati, insa tocmai atunci el se autodemasca. De data asta a tintit mai sus, chiar la psihiatrul care trateaza femeile pe care le-a torturat. Ea crede ca nu va mai scapa intreaga si il injunghie cu un cutit de bucatarie. El se joaca cu mintea femeii, surprinzand-o din nou si o linisteste, marturisind ca este de fapt actor si a incercat sa joace rolul celebrului psihopat. Se relaxeaza si ajung sa isi petreaca noaptea impreuna. A doua zi ii intampina cu surprize care uimesc din nou publicul.

Jocul dintre personajele interpretate de Alexandra Ionita si Tudor Istodor este unul de-a soarecele si pisica, o lupta atat psihologica, cat si fizica, intr-o atmosfera incarcata de suspans. Un joc al mintii in care dupa ce isi terorizeaza victima si jongleaza cu asteptatrile publicului, vanatorul ajunge sa fie vanat.

Programul viitor la Teatrul de Arta Bucuresti este disponibil AICI.

Share

One thought on “Toamna a inceput cu fiori la Teatrul de Arta: “Voyeur”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *