Nuevo Tango Quintet si Marili Machado aduc tangoul la ArCuB

Instituto Cervantes din Bucuresti, in parteneriat cu ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti, organizeaza duminica, 20 octombrie, ora 20.00, la Sala ArCuB (Str. Batiste, nr.14) spectacolul Marili Machado featuring Nuevo Tango Quintet. Evenimentul beneficiaza de sustinerea Ambasadei Argentinei in Romania.

Marili Machado este o renumita artista din Buenos Aires, continuatoare energica a drumului deschis de Mercedes Sosa, direct influentata de aceasta in arta sa interpretativa; o voce in vibratia careia rasuna celebrul tango. Marili Machado nu se rezuma doar la muzica de factura argentiniana, ea iubeste si canta deopotriva variate stiluri de muzica latino-americana, acompaniindu-se gratios cu chitara si realizand in multe dintre recitalurile sale fascinante calatorii muzicale prin America de Sud si America Centrala.

Nuevo Tango Quintet din Timisoara (Alin Stoianovici – acordeon cromatic, Lucian Petrila – vioara, Roxana Yvonne – Cosereanu – pian, Ion Dorobantu – chitara, Johnny Bota – contrabas) este una dintre acele fericite intalniri intre muzicieni, prin care tangoul reinvie in atmosfera atat de incarcata de sunete a secolului al XXI-lea. Cinci muzicieni cu structuri si temperamente, pe cat de diferite pe atat de fascinante, se intalnesc cu muzica marelui compozitor Astor Piazzolla si cu tangoul argentinian. Cu experiente si studii muzicale complexe, membrii Nuevo Tango Quintet au ajuns la concluzia ca aceasta muzica ii reprezinta in mare masura, incercand sa continue si sa aprofundeze relatia cu tango-ul european, stabilita in spatiul interbelic romanesc.

Aflat la cea de-a doua prezenta pe scena ArCuB, Nuevo Tango Quintet aduce de aceasta data si vocea lui Marili Machado, dupa o colaborare de succes pe scena Festivalului International Plai 2013, de la Timisoara. Bucuria cu care artista argentiniana a descoperit demersul interpretativ al grupului roman a condus la cresterea increderii in acest proiect international, care confirma forta si universalitatea tangoului.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batiste nr. 14), online pe bilete.arcub.ro si www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio (semnalizate Bilete.ro) si in Magazinele Germanos.

Pret: 35,00 lei (Categoria I) si de 26,50 lei (Categoria II). Elevii si studentii care se prezinta la Casa de bilete ArCuB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 15,90 lei.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.