“Domnisoara Christina” ajunge in cinematografe pe 1 noiembrie

Abis Studio va lansa la inceputul lunii viitoare, pe 1 noiembrie, cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Alexandru Maftei, “Domnisoara Christina”. Filmul, o adaptare a nuvelei fantastice scrise de Mircea Eliade, va avea premiera de gala chiar in seara de Halloween. Dupa ce a fost proiectat in avanpremiera la Festivalul International de Film Transilvania, “Domnisoara Christina” ajunge in cinematografele din Romania in aceasta toamna, fiind una dintre cele mai asteptate productii romanesti ale sezonului.

Actiunea filmului se intampla in Romania perioadei interbelice. Tanarul pictor Egor Paschievici (Tudor Aaron Istodor), sosit la conacul doamnei Moscu (Maia Morgenstern) impreuna cu iubita lui Sanda (Ioana Anastasia Anton), observa ca intreaga ei familie o venereaza pe Domnisoara Christina, matusa ucisa in imprejurari neclare pe cand avea doar 20 de ani, in timpul rascoalelor din 1907. Egor este atras intr-un mod inexplicabil de portretul Domnisoarei Christina si incepe sa o viseze. Curand insa granita dintre vis si realitate se estompeaza iar Domnisoara Christina (Anastasia Dumitrescu), indragostita de Egor, este adusa inapoi la viata prin ritualuri oculte chiar de catre familia ei. Cand realizeaza insa ca viata Sandei este in pericol Egor decide sa lupte cu strigoiul.

Pentru regizorul filmului, Alexandru Maftei, ecranizarea nuvelei lui Mircea Eliade a constituit o provocare majora: “Demersul meu s-a indreptat spre realizarea unui spectacol cinematografic bogat care sa nu-i dezamageasca pe iubitorii genului horror si fantasy. Am dorit sa fiu cat mai aproape de spiritul nuvelei pastrand misterul, fantasticul si componenta horror in proportiile originale”.

“Domnisoara Christina” este unul dintre cele mai indraznete filme realizate in Romania in ultimii 20 de ani, care pe langa o distributie de exceptie, beneficiaza din plin de efecte speciale si de o directie vizuala rar intalnita in productiile autohtone. Imaginea este semnata de Radu Aldea, Adriana Ionica a supervizat cu succes echipa responsabila cu efectele speciale iar producatorul filmului este Gabriel Antal.

Decorurile realizate de Vali Ighigheanu si costumele Mariei Miu reconstituie fidel atmosfera de epoca. Muzica originala a compozitorului englez Jon Wygens inregistrata in studio cu o orchestra simfonica, alaturi de coloana sonora 5.1 surround semnata de sound designerul Tudor Petre contribuie la regalul audio-vizual.

Filmul este o productie Abis Studio realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei in colaborare cu Societatea Romana de Televiziune, cu participarea HBO, BV McCann Erickson, Omnicom, Initiative Media, Orange, Mediaedge:Cia, Media Direction, Mindshare Media.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.