Josef Nadj aduce „Melodii Wilhelm” la Sfantu Gheorghe

Josef Nadj si spectacolele sale au ajuns peste tot in lume, inclusiv in Romania, dar Sfantu Gheorghe este orasul care va gazdui o premiera absoluta a celebrului coregraf-dansator francez de origine maghiara. Este vorba de „Wilhelm-dalok” (Melodii Wilhelm), ale carui surse de inspiratie sunt poemele din volumul omonim al poetului maghiar contemporan, Tolnai Ottó.

Premiera absoluta cu aceasta oferta artistica europeana, avandu-i ca protagonisti pe Josef Nadj si Bicskei István, va deveni realitate pe 30 octombrie, ora 19.00, la Noul Studio al orasului, in organizarea Teatrului de Miscare Studio M, in parteneriat cu Primaria Municipiului Sfantu Gheorghe si Asociaţia Culturala si de Tineret Moira.

Josef Nadj (Nagy József) s-a nascut in Serbia, intr-o familie de etnie maghiara. in anul 1986, isi infiinteaza la Paris propria companie, Theatre JEL, care se bucura astazi de notorietate mondiala. Josef Nadj s-a impus prin spectacolele sale drept unul din cei mai importanti fondatori si promotori ai formulei de teatru-dans. Din anul 1995, este directorul Centrului National de Coregrafie din Orleans care este recunoscut ca unul dintre cele mai competitive spatii de teatru contemporan.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.