Conferinta cu Jampa Lungtog: “Educatie si cunoastere in Est si in Vest”

In perioada 8-11 aprilie, Venerabilul Jampa Lungtog, reprezentant al Centrului de Inalte Studii Tibetane “Rabten Choeling” din Elvetia, va reveni in Romania la invitatia adresata de Centrul “Seeds for Happiness”. Cu prilejul acestei vizite, Universitatea Spiru Haret, Asociatia Romana de Psihologie Transpersonala, Editura Herald si Centrul Seeds for Happiness au onoarea de a va invita la conferinta publica “EDUCATIE SI CUNOASTERE IN EST SI IN VEST” vineri, 8 noiembrie 2013, ora 19.00, la sala Studio a Universitatii “Spiru Haret” din Bucuresti (zona Universitate, intrarea din strada Doamnei nr. 13).

INVITATI:

– Conf.univ.dr. Laura Goran – prorector Universitatea “Spiru Haret”
– Irina Szasz – jurnalist si scriitor
– Dr. Ionel Mohirta – director executiv al Asociatiei Romane de Psihologie Transpersonala
– Mihai Popa-Radu – fondator al Centrului “Seeds for Happiness”
– Aurelian Scrima – directorul editurii Herald

Moderator: Dr. Matei Georgescu – conf. univ., realizator de emisiuni pentru TV H

Tematica “EDUCATIE SI CUNOASTERE IN EST SI IN VEST” va fi prezentata de invitatii la eveniment din abordari culturale multiple. Jampa Lungtog ofera publicului o sesiune de intrebari si raspunsuri de 45 de minute in continuarea expunerilor. Conferinta este o oportunitate de a interactiona, de a cunoaste si de a asculta invataturile unui reprezentant european de marca al budismului tibetan. Vizita lui Jampa Lungtog se continua la Bucuresti pe parcursul intregului week-end cu doua sesiuni de lucru organizate de Centrul Seeds for Happiness.

Venerabilul Jampa Lungtog a vizitat Romania de mai multe ori, in calitate de invitat al Centrului Seeds for Happiness, cu sustinere din partea editurii Herald si a Centrului Compassionate Wisdom. Este una dintre prezentele buddhiste care intretin o continua predare a invataturii tibetane in Romania si in intreaga Europa. Absolvent de studii superioare tehnice la Zurich, in 1977 isi incepe cursurile de limba tibetana la manastirea budista situata in apropierea lacului Geneva, sub indrumarea lui Geshe Rabten. A desfasurat activitate de traducator pentru o serie de importanti lama, inclusiv pentru Sanctitatea sa Dalai Lama, in perioada 1979-1995. In 1981 este implicat in deschiderea Manastirii Budiste Tashi Rabten din Austria. In prezent este traducatorul si unul dintre discipolii apropiati ai Maestrului Gonsar Tulku Rinpoche.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.