„Matei Copil Miner” a castigat Marele Premiu la REGIO FUN Katowice

Filmul „Matei Copil Miner” in regia Alexandrei Gulea a castigat Marele Premiu la a patra editie a Festivalului International al Producatorilor REGIO FUN Katowice, care a avut loc in perioada 22 – 27 octombrie 2013. Festivalul se orienteaza spre productii cinematografice de lung si scurt metraj finantate cu sprijin regional.

Producatorul filmului, Thomas Ciulei, a reusit sa atraga 10 cofinantatori si coproducatori din trei tari- Romania, Germania si Franta – pentru a face posibila productia cinematografica.
 
Juriul a argumentat alegerea sa cu urmatoarea motivatie: „Eficienta producatorului de a atrage si gestiona fonduri regionale pentru acest proiect dificil, pasiunea si curajul in a aborda un subiect complicat au fost criteriile noastre in premierea acestui film.”
 
Filmul tematizeaza pierderea inocentei copilariei si confruntarea lui Matei, personajul principal, cu responsabilitatile si provocarile adolescentei. “Matei Copil Miner” va rula in salile de cinema incepand cu 22 noiembrie, fiind distribuit de Independenta Film.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.