Romani in New York: s-au incheiat filmarile pentru “O Lume Noua”

Filmarile scurtmetrajului de fictiune “O Lume Noua / Start Anew World”, regizat de Luiza Parvu si scris de Toma Peiu, s-au incheiat cu succes, la New York. Actorii Olimpia Melinte si Florin Penisoara interpreteaza rolurile principale, in vreme ce Ioan Ardelean apare intr-un rol secundar. Primele imagini din film, precum si imagini de culise, se gasesc pe pagina oficiala de Facebook: www.facebook.com/StartAnewWorld.

Actiunea filmului, plasata la finalul lui 1907, in vestul statului american Pennsylvania, este inspirata din evenimente reale din biografiile primelor generatii de emigranti romani in Statele Unite. Pantofarul Petru Ciotlos (Florin Penisoara – foto) o intampina pe sotia varului sau, Anna (Olimpia Melinte), la finalul calatoriei de 40 de zile din satul din care provin cei trei, din Transilvania, peste Atlantic, pana in noua lor locuinta, in regiunea miniera care tocmai a fost zguduita de o serie de explozii care au facut sute de victime in randul emigrantilor austro-ungari. Petru trebuie sa ii dea Annei, insarcinate in sapte luni, o veste care ii va schimba viata pentru totdeauna.

Filmarile au avut loc timp de trei zile, in perioada 9 – 11 noiembrie 2013, la Ferma Wyckoff din Brooklyn, cea mai veche cladire de pe teritoriul orasului New York. Echipa “O Lume Noua” a fost nevoita sa se replieze rapid, dupa ce locatia unde fusese programata initial filmarea si-a anulat in ultimul moment implicarea in proiect, iar noua locatie nu era disponibila pentru intreaga perioada.

Pre-productia filmului s-a derulat in paralel cu o campanie publica de strangere de fonduri, menita sa acopere costurile de productie ale scurtmetrajului. Povestea Annei si a lui Petru si intentiile realizatorilor au convins peste 90 de oameni sa sustina financiar campania derulata prin intermediul celei mai mari platforme de crowd funding din lume, Indiegogo, contribuind la strangerea a jumatate din bugetul filmului. Restul a fost acoperit din contributii ale unor sustinatori generosi ai proiectului, precum si din servicii oferite de cativa parteneri. “O Lume Noua” a reusit, astfel, sa fie produs in sistem complet independent, prin resurse obtinute in timp record – o combinatie de resurse mobilizata in premiera de un film romanesc.

Dupa incheierea filmarilor, “O Lume Noua” va intra in post-productie, urmand ca premiera filmului sa aiba loc in cursul anului 2014, in circuitul festivalier international.

Din echipa multinationala a filmului au facut parte profesionisti provenind din SUA, Romania, China, Bangladesh, Franta, Brazilia, Turcia. Filmul este produs de Root Films (Romania), in asociere cu New York University – Tisch School of the Arts (SUA) si DaKino Productions, iar Stage Expert este partenerul de post-productie al filmului. Luiza Parvu, Toma Peiu si Adriana Racasan sunt producatorii filmului, alaturi de Dan Chisu si Raymond Manu, producatori asociati.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.