Sala ArCuB gazduieste un concert-tribut Jancsy Körössy

Interpreti celebri ai jazz-ului international se reunesc sambata, 30 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala ArCuB din Capitala, pentru a aduce un tribut lui Jancsy Körössy, considerat primul om de jazz din Romania. Saxofonistul Nicolas Simion si prietenii sai – trompetistul Ryan Carniaux (SUA), pianistul Mircea Tiberian (RO), basistul Chris Dahlgren (SUA) si percutionistul Drori Mondlak (SUA) – le pregatesc iubitorilor genului un spectacol -eveniment, dedicat memoriei marelui pianist si compozitor roman de origine maghiara.

Abordand un repertoriu ales din pretioasa mostenire compozistica a maestrului Körrösy, Nicolas Simion si invitatii sai readuc in atentia publicului bucurestean farmecul inedit al jazz-ului etno. Piese celebre, precum Arde, Arde, Jocul cu mingea, Of…Of si multe altele, vin sa demonstreze importanta contributie adusa de acest muzician – care a avut inspiratia sa imbine liniile melodice ale jazz-ului clasic cu elemente din folclorul romanesc.

Depasind granitele geografice, reprezentantii jazz-ului contemporan raspund initiativei lui Nicolas Simion si promoveaza la Bucuresti, intr-un concert-eveniment, energia si originalitatea etno-jazz-ului. De altfel, Nicolas Simion, saxofonist, clarinetist si reputat compozitor de jazz, este un “purtator de stafeta” in jazz-ul de factura etno, muzica sa (foarte apreciata in Europa) fiind extrem de bogata in influente populare romanesti, balcanice si est-europene.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batiste Nr. 14), online pe bilete.arcub.ro si www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio (semnalizate Bilete.ro) si in Magazinele Germanos.

Pret: 35,00 lei (Categoria I) si de 26,50 lei (Categoria II). Elevii si studentii, care se prezinta la Casa de bilete ArCuB cu legitimatiile, pot achizitiona bilete la pretul de 15,90 lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.