Scriitoarea Zeruya Shalev prilejuieste un dialog intre soti si sotii

Marti, 3 decembrie, la ora 18.00, la Cafe Carturesti Verona (Libraria Carturesti, subsol), va avea loc un eveniment cu totul inedit, cu prilejul vizitei in Romania a celei mai importante scriitoare israeliene a momentului, Zeruya Shalev. Romanul „Sot si sotie”, al apreciatei autoare israeliene, aparut in doua editii la Editura Polirom (si in format digital), traducere din limba ebraica si note de Ioana Petridean, va fi punctul de plecare al dialogului dintre familia Zeruya Shalev si Eyal Megged, familia Cecilia Stefanescu si Florin Iaru, moderat de familia Adela Greceanu si Matei Martin.

Protagonistii romanului Sot si sotie, Udi si Naama, sunt doi oameni care au crescut unul langa celalalt, insa pe parcursul acestui drum de-o viata comunicarea dintre ei a fost intrerupta, iar traiul impreuna, alaturi de fiica lor, Noga, se imparte intre gelozie, furie si vina. Se dovedeste incetul cu incetul ca intreaga fundatie pe care fusese cladita aceasta casnicie era una firava, imaginea iubirii idilice traite in adolescenta nefiind decat un invelis iluzoriu al unei vieti de familie neimplinite.

Zeruya Shalev s-a nascut in Kinneret, Israel. A absolvit un masterat in studii biblice si lucreaza ca redactor la Editura Keshet. Pana in prezent i s-au publicat patru romane, un volum de poezii si o carte pentru copii. Romanele sale sunt foarte apreciate de critica literara si traduse in toata Europa. Dintre acestea mentionam: Hayei Ahavah (Viata amoroasa, 1997), bestsellerul Ba’al Ve Isha (Sot si sotie, 2000, nominalizat in 2002 la Premiul Femina), nominalizat la premiul Femina, Thera (2005) si Farime de viata (2012). Zeruya Shalev este, de asemenea, castigatoare a Book Publishers Association’s Gold and Platinum Prizes, Corine Prize (Germania, 2001), Amphi Award (Franta, 2003), ACUM Prize (obtinut de trei ori, in 1997, 2003, 2005) si Wizo Prize (Franta, 2007).

Evenimentul de marti seara va deschide cea de-a sasea editie a Festivalului International de Literatura Bucuresti, ce se va desfasura in perioada 4-6 decembrie, la Clubul Taranului din cadrul Muzeului Taranului Roman, sub motto-ul „Re-Writting the Map of Europe”.

Mai multe informatii despre programul FILB 2013 gasiti AICI.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.