Corul “Preludiu” concerteaza la Ateneu pe 23 decembrie

Corul de camera “Preludiu”, dirijat de maestrul Voicu Enachescu, va sustine un concert extraordinar de colinde si cantece de Craciun la Ateneul Roman, luni 23 decembrie de la ora 19.00. Concertele de Craciun ale Corului “Preludiu” al Centrul National de Arta “Tinerimea Romana” au devenit deja o traditie. Biletele se gasesc la Casa de bilete a Ateneului Roman – (telefon 021-315.68.75, program: marti – vineri intre orele 12.00-19.00).

Rafinamentul interpretarii, frumusetea repertoriului abordat, charisma dirijorului Voicu Enachescu, care de multe ori renunta la postura sobra a conducatorului traditional de cor, in favoarea uneia mai relaxata si mai apropiata de public – iata ingredientele unui concert de succes, gata sa recreeze magia Craciunului, de neratat pentru iubitorii artei autentice de cea mai inalta calitate.

De la aparitia sa si pana in prezent formatia a parcurs un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an dupa an, prestigiul coralei. Mereu primenit, trecand de la statutul de cor de amatori la cel de formatie profesionista, “Preludiu” isi aduce o deosebita contributie la transmiterea actului artistic in randurile publicului meloman din Romania si din strainatate, remarcandu-se prin maiestria sa interpretativa prin prospetimea si, in acelasi timp, prin maturitatea sa.

Secretul rezida, desigur, in talentul si muzicalitatea nativa a coristilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fara indoiala, trebuie cautat si in muzicalitatea, rafinamentul si deosebitul simt artistic al dirijorului. Repertoriul Corului de camera “Preludiu” este vast, cuprinzand peste 400 de lucrari de muzica preclasica, clasica si romantica, colinde de Craciun si cantece religioase, muzica romaneasca si cantece din muzica popoarelor, lucrari din literatura contemporana, lucrari vocal-simfonice. Trebuie mentionat faptul ca toate aceste piese sunt interpretate in limba lor originara.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.