Humanitas lanseaza “Eroul discret” al lui Vargas Llosa

Editura Humanitas si Institutul Cervantes din Bucuresti va invita miercuri, 22 ianuarie, ora 19.00, in Libraria Humanitas de la Cismigiu, la evenimentul de lansare a volumului “Eroul discret”, primul roman publicat de Mario Vargas Llosa dupa acordarea Premiului Nobel pentru literatura in 2010.

Invitati: Juan Carlos Garcia Vidal, directorul Institutului Cervantes din Bucuresti, Dana Pirvan-Jenaru, critic literar, Marin Malaicu-Hondrari, traducator, Marieva Ionescu, redactor, si Iustina Croitoru, redactor-sef dezvoltare editoriala Humanitas.

Inca de la aparitia lui la Editura Alfaguara in luna septembrie a anului trecut, romanul “Eroul discret” a intrat in topul celor mai ravnite carti de fictiune intocmit de cotidianul El Mundo. Tot la sfarsitul anului trecut, volumul a aparut la Editura Humanitas in traducerea lui Marin Malaicu-Hondrari.

“Un roman de mare forta, cu accente de melodrama impregnata de umor, ale carui episoade se deruleaza intr-un Peru eliberat de dictaturile militare. Cu Eroul discret, romancierul revine la temele lui obsedante: iubirea, libertatea, politica. Un roman marca Mario Vargas Llosa, scris impecabil, alert, ludic, inteligent, din galeria marilor romane care i-au adus scriitorului faima binemeritata si Premiul Nobel pentru literatura.” (Marin Malaicu-Hondrari)

De curand, lui Mario Vargas Llosa i-a fost decernat premiul “Cortes de Cadiz”, o distinctie creata in 2009 de administratia din Cadiz pentru a omagia personalitatile si institutiile publice sau private care au contribuit la sustinerea drepturilor si a libertatii in spatiul ibero-american. Motivatia care a insotit decernarea premiului mentioneaza rolul scriitorului peruan in “apararea fara compromis a libertatii, in presa ca si in politica, si eforturile sale de a conserva, prin literatura, perfectiunea limbii spaniole.”
  
Mario Vargas Llosa va face in aprilie o donatie de 30.000 de carti din colectia personala catre Biblioteca Regionala din Arequipa. Dupa restaurarea cladirii, o noua aripa a bibliotecii i-a fost dedicata in intregime scriitorului peruan si perspectivei deschise de acesta in cultura. Donatia cuprinde si carnete de notite sau scrisori private ale scriitorului, care vor fi aduse din cele trei resedinte ale sale din Paris, Madrid si Lima.

Comunicat Humanitas

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.