Roots Revival Romania reuneste sapte muzicieni din sapte tari

Sapte muzicieni din sapte tari ale lumii se intalnesc in Romania pentru a da viata unui proiect inedit, in care muzica traditionala si jazzul se imbina intr-o armonie perfecta. Turneul Roots Revival Romania 2014 se va desfasura in perioada 25 februarie si 1 martie in Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara si Bucuresti.

Ce inseamna Roots Revival Romania? Inlaturarea tuturor prejudecatilor legate de muzica traditionala prin oferirea unei noi perspective asupra lumilor sonore provenite din spatiul stravechi folcloric. Dupa cum o spune si titlul, Roots Revival Romania ne invita sa ne redescoperim radacinile culturale prin accesarea traditiilor care ne definesc.

Primul proiect Roots Revival Romania a avut loc in 2013 si a reunit muzicieni din diferite tari, intr-o tabara de creatie din Maramures. Timp de o saptamana, artistii au creat spectacolul din temelii, prezentandu-l apoi la Cimitirul Vesel de la Sapanta, dar si la Sala Radio din Capitala, cu un succes extraordinar.

In 2014, Roots Revival Romania capata o noua dimensiune, cea a unui turneu in patru orase. Spontaneitatea si improvizatia sunt cuvinte-cheie ale proiectului, muzicienii dorind sa imbine traditiile si experientele lor artistice personale cu muzicile romanesti de provenienta folclorica. “Frumusetea unui astfel de demers muzical consta in faptul ca nu stii de la inceput catre ce te indrepti. Ai o baza sonora de la care pornesti, iar apoi fiecare aduce in proiect parte din sufletul sau. Toti cei sapte muzicieni vor veni din diverse colturi ale lumii la Bucuresti, cu o saptamana inainte de inceperea turneului si vor crea spectacolul de la zero.” spune Mehdi Aminian, initiatorul si coordonatorul proiectului.

Artisti pasionati in egala masura de traditie si inovatie vor conduce publicul intr-o calatorie jazzistica de exceptie, catre inima folclorului romanesc: Mehdi Aminian din Iran (ney), Monica Madas din Romania (voce), Mehmet Polat din Turcia (oud), Emmanuel Hovhannisyan din Armenia (duduk), Meg Hamilton din Marea Britanie (vioara), Ruven Ruppik din Germania (percutie) si Akash Bhatt din India (percutie). Turneul are loc in perioada dintre Sarbatoarea de Dragobete si cea de Martisor, cei sapte muzicieni vizitand orasele Brasov (25 februarie, Sala “Patria” a Filarmonicii), Cluj-Napoca (26 februarie, Casa Studentilor), Timisoara (27 februarie, Sala “Capitol” a Filarmonicii) si Bucuresti (1 martie, Sala Radio).
Partenerul proiectului este Sensiblu.

Mai multe informatii va stau la dispozitie pe pagina de Facebook a turneului: www.facebook.com/RootsRevivalRomania, iar biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si magazinele Germanos.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.