“Eroul cu o mie de chipuri” se arata la Humanitas Cismigiu

Editura HERALD va invita luni, 24 februarie 2014, ora 19.00, in Libraria Humanitas Cismigiu, la evenimentul de lansare a cartii EROUL CU O MIE DE CHIPURI de Joseph Campbell, aparuta in colectia Arhetip. Cartea este un studiu clasic transcultural despre calatoria eroului, o scriere care a inspirat milioane de oameni si a deschis noi domenii de cercetare si explorare.

Invitati:
Iulia Feordeanu, psihoterapeut
Adrian Nita, profesor universitar
Valentin Protopopescu, scriitor si publicist
Berti Barbera, muzician
Mihai Manescu, traducator si scenarist

“Eroul cu o mie de chipuri” este prima lucrare care combina intuitiile spirituale si psihologice ale psihanalizei moderne cu arhetipurile lumii mitologice si creeaza o adevarata harta care permite orientarea pe calea vietii contemporane. Examinand miturile eroice in lumina psihologiei moderne, cartea analizeaza nu doar modelele si stadiile mitologiei, ci si revelatia acesteia pentru vietile noastre, pentru viata oricarei persoane aflate in cautarea unei existente deplin realizate.

Artisti ai secolului XX, precum Bob Dylan, George Lucas, Stanley Kubrick sau Jim Morrisson, au afirmat fara ezitare ca studiul lui Joseph Campbell i-a influentat decisiv in realizarea operelor lor. “In cele trei decenii de cand am descoperit Eroul cu o mie de chipuri, aceasta carte a continuat sa ma fascineze si sa ma inspire. Joseph Campbell scruteaza prin secole si ne arata ca suntem cu totii conectati la nevoia fundamentala de a asculta povesti si de a ne intelege pe noi insine. Privita ca o carte, este minunat sa o citesti; vazuta ca iluminare in privinta conditiei umane, este o revelatie.” a declarat George Lucas, realizator “Razboiul stelelor”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.