Cinemateca Romana a lansat seria “Independent Union”

Arhiva Nationala de Filme – Cinemateca Romana lanseaza, la Cinemateca Union (Str. Ion Campineanu nr. 21), un nou concept de proiectii speciale cu invitati, menit sa promoveze productia cinematografica independenta: seria de evenimente “Independent Union”, inceputa aseara cu “Ultimul zburator” de Ovidiu Georgescu si continuata azi la ora 20.00 cu mediumetrajul “Dristor” de Ioan George Pancencu.

“Dristor” este un mediumetraj independent, la intersectia dintre comedie, drama si experimental. Pe scurt, DOGMA 95%. Proiectul a avut buget zero si a fost realizat in totalitate din pasiune, principalul scop fiind sa dovedeasca faptul ca, daca vrei cu adevarat, poti realiza orice, iar lipsa banilor nu reprezinta o scuza pentru apatie. 

Filmul prezinta povestea a doi tineri care se confrunta cu o situatie financiara precara, fiind nevoiti sa aiba grija de mama lor bolnava. Cei doi sunt consumatori de droguri si ajung in ipostaze compromitatoare si periculoase. Tinerii se avanta in lumea periculoasa a traficantilor si ajung sa aiba probleme, confruntandu-se cu dispretul societatii.

La eveniment va participa echipa filmului: Ioan George Pancencu (regie, scenariu, imagine, montaj, scenografie), Adrian Draghia (coscenarist, producator asociat), actorii Gabriel Sandu, Vlad Basarabescu, Iulia Dumitru, Adrian Hostiuc, Teodora Pacurar.

Intrarea la spectacol este libera, in limita locurilor disponibile.

Afis: Izabella Lészay

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.