Filme de Oscar in Romania: “Nebraska”

InterComFilm continua promovarea filmelor de Oscar in Romania: din 14 martie, este randul peliculei de aventura “Nebraska” sa intre cinematografele din Romania. Filmul in regia lui Alexander Payne, cu Bruce Dern in rolul principal, a avut anul acesta sase nominalizari la Premiile Oscar, cinci nominalizari la Globurile de Aur si un premiu la Cannes pentru Cel mai bun actor – Bruce Dern.

Woody Grant (Bruce Dern) a castigat un milion de dolari la loterie. Pentru a revendica premiul, Woody insista sa se deplaseze la sediul loteriei din Lincoln, Nebraska, la 750 de mile departare de casa, in conditiile in care el abia isi taraste picioarele si nu poate ajunge la a doua intersectie fara sa se opreasca la un bar ca sa ia macar un “intaritor”. Fiindca e ingrijorat pentru starea lui, David (Will Forte), fiul sau, se hotaraste sa-l insoteasca in aceasta escapada in aparenta caraghioasa si inutila. Totusi, calatoria devine un fel de odisee moderna de familie.

Filmat in tehnica cinemascopului alb-negru care infatiseaza frumusetea apusa a unui orasel din America si contrastele adanci intre umor si durere, filmul ofera o viziune comica asupra unor probleme legate de radacini si secrete de familie, iluzii si demnitate, auto-pretuire si aspiratia de izbavire.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.