“La Grande Bellezza” deschide editia aniversara a BIFF

BIFF – Festivalul International de Film Bucuresti a ajuns anul acesta la cea de-a zecea editie, care se va desfasura in perioada 26 martie – 2 aprilie, la Cinema Studio, sala Horia Bernea din cadrul Muzeului Taranului Roman (MTR), sala Elvira Popescu a Institutului Francez si noua sala a Institutului Cervantes.

Editia aniversara, desfasurata sub Inaltul Patronaj al Altetei sale Regale Principele Radu al Romaniei, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC), al Institutului Cultural Roman si al Ministerului Culturii si Patrimoniului National, aduce o noua imagine de brand, mai multe zile de proiectii, mai multe filme, mai multi invitati.

Pe langa sectiunile traditionale – Competitie, Panorama si Filmele Copiilor – BIFF va inaugura sectiuni noi: Focus (Chile in 2014) si Giornate Degli Autori (Venice Days). De asemenea, BIFF va puncta cu proiectii speciale cateva momente istorice importante: 100 de ani de la inceperea Primului Razboi Mondial si 125 de ani de la nasterea lui Charlie Chaplin. Mai mult de atat, va fi inaugurata si sectiunea de film documentar intitulata Film in Film, in cadrul careia va fi prezentat filmul surpriza a festivalului.

“La Grande Bellezza” (Italia, 2013), drama cu accente comice a lui Paolo Sorrentino, care tocmai a castigat un Oscar pentru Cel mai bun film strain, va fi proiectata in avanpremiera in Romania in deschiderea celei de-a zecea editii a BIFF. Actiunea filmului se invarte in jurul cinicului Jep Gambardella (Toni Servillo), un ziarist de succes si scriitor cu o singura carte publicata si premiata, care isi traieste la cote maxime amurgul vietii, sub masca de petrecaret ascunzandu-si regretele si frustrarile adunate de-a lungul vietii.

Prezentat in premiera mondiala in competitia de la Cannes 2013, filmul lui Sorrentino a castigat peste 20 de distinctii, printre care patru premii ale Academiei Europene de Film – pentru Cel mai bun Regizor, Cel mai bun actor, Cel mai bun film, Cel mai bun monteur – si un Golden Globe pentru Cel mai bun film strain. “La Grande Bellezza” va fi distribuit pe ecranele romanesti de Independenta Film incepand cu 28 martie.

Detaliile despre programul festivalului si bilete vor fi anuntate in curand.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.