Descoperiti “Secretele comunicarii nonverbale”

Meteor Press ne invata cum sa “citim” oamenii pornind de la experienta unui fost agent FBI, Joe Navarro, si a unui psiholog, Marvin Karlins. Autorii isi propun sa ne arate cum, fara cuvinte, putem sa aflam sentimentele oamenilor, sa le interpretam comportamentul, dar si sa influentam modul in care suntem perceputi, mai exact cum sa descoperim si sa valorificam “Secretele comunicarii nonverbale”.

Nu e o noutate ca, pe langa comunicarea verbala, oamenii comunica si prin limbajul trupului, prin expresii faciale, gesturi, miscari, postúri si chiar vestimentatie. De fapt, acestea spun mai mult si cu mai multa sinceritate decat o fac cuvintele. Insa pentru interpetarea corecta a elementelor nonverbale, este nevoie atat de abilitati innascute si de exercitiu, cat si de un ghid care sa structureze informatia in asa fel incat sa fie accesibila si amatorilor, nu doar profesionistilor. Experti in comunicarea nonverbala, Joe Navarro si Marvin Karlins si-au asumat misiunea de a oferi publicului larg acest ghid bazat pe fapte stiintifice si pe descoperiri facute in activitatea lor profesionala, nu pe speculatii.

Cartea este structurata in capitole care abordeaza partile corpului – picioare, trunchi, brate, maini, fata – si felul in care acestea ne tradeaza trairile interioare. In fiecare capitol, sunt inserate atat imagini care ilustreaza partea teoretica, cat si casete cu exemple din experienta de agent FBI de constraspionaj a lui Joe Navarro. Veti afla ca atunci cand citim limbajul corpului, desi cei mai multi oameni sunt tentati sa dea atentie fetei, onestitatea descreste dinspre picioare spre fata. Picioarele reprezinta cea mai onesta parte a corpului nostru, in timp ce fata, desi este considerata canavaua mintii, nu ilustreaza intotdeauna adevaratele sentimente. Mai mult chiar, afland “Secretele comunicarii nonverbale” putem sa ii manipulam pe cei din jurul nostru influentand-le perceptia despre noi, prin anumite gesturi si postúri.

Desi in activitatea profesionala a lui Joe Navarro, interpretarea elementelor nonverbale a fost preponderent utilizata in depistarea minciunilor, expertul accentueaza faptul ca nu intotdeauna anumite gesturi, precum atingerea gatului, ingustarea buzelor, frecarea palmelor, trebuie interpretate ca semne ale minciunii. Cu siguranta insa, ele trag un semnal de alarma ca persoana din fata noastra se simte inconfortabil, iar din acest punct, depinde de abilitatile fiecaruia daca poate identifica adevarul sau nu.

Lucrarea lui Joe Navarro si Marvin Karlins reprezinta un ghid pentru cei care doresc sa poata interpreta atat in viata personala, cat si in cea profesionala intentiile si sentimentele celor din jur dincolo de ceea ce spun cuvintele. Iar daca ati urmarit serialul “Lie to me”, puteti considera cartea celor doi experti, un suport teoretic foarte util si elegant structurat, pe care il gasiti AICI. 🙂

Share

One thought on “Descoperiti “Secretele comunicarii nonverbale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.