BIFF se pregateste de start

A mai ramas doar o zi pana cand Bucharest International Film Festival – BIFF isi va deschide portile pentru o noua editie si nu orice editie, ci una aniversara, cea de-a zecea. Festivalul se va deschide la Cinema Studio pe 26 martie, de la ora 19.00 cu filmul “La Grande Bellezza” si se va inchide pe 2 aprilie cu “Blood Ties”, care va rula de la ora 19.00. Dar cine sunt invitatii speciali ai festivalului?

Directorul de imagine italian Luca Bigazzi, cel care a filmat toate productiile lui Paolo Sorrentino incepand cu “Le conseguenze dell’amore” (2004), va fi prezent la proiectia extraordinara a filmului “La grande bellezza”, proaspat castigator al Oscarului pentru Cel mai bun film strain, in cadrul Galei de deschidere a celei de-a 10-a editii a Festivalului International de Film Bucuresti. Pe 27 martie, Bigazzi va sustine un Masterclass de imagine la UNATC.

Printre ceilalti invitati de marca ai festivalului ii amintim pe regizorul Sebastian Lelio, care va prezenta filmul sau, “Gloria”, premiat la Berlin 2013, si Brontis Jodorowski, fiul cel mare al celebrului Alejandro Jodorowski, care va prezenta proiectia speciala cu “La danza de la realidad”, primul film regizat de tatal sau dupa o pauza de 23 de ani, proiectat in premiera in Romania si in care joaca rolul principal.

Juriul celei de-a 10-a editii a Bucuresti IFF este format din Elena Christodoulidou, presedinte al SEE (Sud-Est Cinema Network), Stephen Locke, membru FIPRESCI si fost selectioner al Festivalului de la Berlin, Antonis Papadopoulos, Director Artistic al Festivalului de Scurtmetraj de la Drama si regizorii Miroslav Momcilovic (Serbia – foto), Iulia Rugina, dublu premiata la editia de anul trecut, si Constantin Popescu, dublu premiat la editia din 2010 a festivalului.

Pentru al patrulea an consecutiv, festivalul va avea si un juriu al criticii, compus de aceasta data din Ileana Birsan, Cristi Luca si Cristi Marculescu.

La aceasta editie aniversara va exista, in premiera, si un juriu de tineri cinefili, format din Teona Galgotiu, Matei Gaginsky si Marc Solomon.

Programul complet al festivalului poate fi consultat AICI.

Cea de-a 10-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti, cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lung-metraj, va avea loc in perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea, sala Elvira Popescu si Institutul Cervantes. Biletele pot fi achizionate de la casele de bilete din incinata salilor de cinema.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.