Descoperiti “Esenta vitalitatii”!

Odata cu venirea primaverii, Meteor Press isi propune sa trezeasca vitalitatea citiorilor sai. Cea care formuleaza indemnul se numeste Anat Baniel, iar in cartea sa “Esenta vitalitatii” veti afla care sunt cele noua elemente care compun vitalitatea si cum le puteti valorifica pentru a avea rezultate cat mai bune atat pe plan fizic, cat si psihic.

Anat Baniel este psiholog si dansatoare de origine israeliana si a lucrat cu Armata Israeliana pentru a trata sindromul stres posttraumatic. Dupa zece ani de cercetari alaturi de Dr. Moshe Feldenkrais a descoperit o metoda mai buna de a-si ajuta pacientii – Metoda Anat Baniel – prin care defineste calitatea de a fi plin de viata. Insa munca ei nu s-a oprit doar la descoperirea metodei. De mai bine de trei decenii, Anat s-a stabilit in Statele Unite ale Americii, unde si-a deschis propriul centru de practica privata. Astfel, zeci de mii de americani au benficiat si beneficiaza in continuare de ajutorul ei, o mie de practicieni i-au invatat metoda si o aplica la randul lor, iar programele concepute de ea au ajuns in toata lumea prin workshop-urile pe care le sustine.

A venit si randul nostru sa profitam de beneficiile metodei lui Anat Baniel. O putem face prin intermediul primei sale carti “Esenta vitalitatii”/“Move Into Life” in care descrie legatura dintre nivelul de vitalitate si functionarea creierului prin modul in care acesta din urma isi poate reinnoi conexiunile. Subintitulata “Cele noua Elemente Esentiale pentru o vitalitate de lunga durata”, cartea trateaza separat fiecare element intr-o abordare argumentata stiintific, dar explicata pe intelesul tuturor. Cu fiecare capitol pe care il veti parcurge, veti invata cum sa va treziti la viata prin miscare combinata cu atentie, cum sa va bucurati de posibilitatile din viata voastra prin variatie, cum sa va creati propria viata prin imaginatie, cum sa va bucurati de lucruri marunte cu entuziasm si lista continua cu inca cinci elemente pe care le puteti descoperi singuri.

Din carte nu lipsesc exemplele pe care Anat Baniel le-a colectat in intreaga sa experienta, povesti ale pacientilor care si-au depasit limitele imbunatatindu-si viata si cariera, de la sportivi la muzicieni, de la bebelusi la varstnici. De mare ajutor sunt si ilustratiile care contribuie la o efectuare cat mai corecta a exercitiilor, dar si chestionarele de la sfarsitul fiecarui capitol, cu care ne putem autoevalua nivelul de vitalitate. Toate aceste instrumente ajuta atat la o mai buna intelegere a muncii lui Anat, cat si la cresterea gradului de vitalitate al fiecaruia dintre noi.

Cartea este utila celor care doresc sa isi imbunatateasca performantele fizice si mentale, dar si celor in cazul carora tratamentele traditionale nu dau rezultate. Desi isi impartaseste de decenii experienta pe viu, Anat Baniel s-a decis abia in 2009 sa isi impartaseasca cunoasterea in scris, metoda sa ajungand sa fie astfel accesibila cat mai multor oameni. Daca sunteti in cautarea vitalitatii pierdute sau doriti sa va imbunatati starea fizica si psihica, “Esenta vitalitatii” va poate fi un ghid util si il gasiti AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.