Politia politica, Nelson Mandela si deseurile de la Cannes ajung la Cinepolitica

Cinci filme intense pe subiecte ca politia politica, anii de inchisoare ai lui Nelson Mandela, consecintele consumerismului si intruziunea politicului in vietile personale vor fi proiectate la Festivalul International de Film Cinepolitica (8 – 13 aprilie), in sectiunea Panorama, intr-o subsectiune dedicata Eye on Films.

Infiintata in 2011, Eye on Films este o retea unica de profesionisti, care se asigura ca filmele cineastilor incepatori – primul si/sau al doilea lungmetraj – ajung sa fie proiectate in festivaluri, in cinematografe, la televiziuni sau pe alte suporturi. Dezvoltat cu sprijinul programului MEDIA Mundus, Eye on Films are parteneriate cu 46 de festivaluri si 40 de distribuitori.

La Cinepolitica 2014 pot fi vazute cinci dintre cele mai puternice filme recente regizate de debutanti, din portofoliul retelei: “Politistul/ Policeman/ Ha-shoter”, in regia lui Nadav Lapid, “Cartita/ The Mole/ Kret”, de Rafael Lewandowski, “Super Trash”, DE Martin Esposito, “Complot pentru Mandela / Plot for Peace”, de Carlos Agulló si Mandy Jacobson, “Politica intimitatii/ Doutes – Chronique du sentiment politique”, in regia lui Yamini Lila Kumar.

Festivalul International de Film Cinepolitica va avea loc intre 8 si 13 aprilie, la Cinema Studio, Elvira Popescu si Union.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *