Magia culorii in arta traditionala romaneasca

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti deschide pe 1 aprilie expozitia de costume traditionale “Magia culorii in arta traditionala romaneasca”. Provenind din Bistrita Nasaud, piesele expuse sunt parte din colectia personala a Silviei Floarea Toth, o tanara pasionata de traditii si fotografie, originara din satul Mocod.

Costumele, cusute manual, cu margele, paiete, fir metalic si fir textil, au fost realizate si purtate intre anii 1890 si 2012 si pot fi admirate in foaierul ARCUB, din Str. Batiste nr. 14, pana in ziua de 16 aprilie 2014. Vernisajul va avea loc vineri, 4 aprilie 2014, de la ora 17.00 la sediul ARCUB din Str. Batiste, nr.14.

“Iubesc portul popular. Am avut norocul sa cresc intr-un sat frumos din judetul Bistrita-Nasaud, satul Mocod, si am mostenit multe obiecte vechi, haine, tesaturi, obiecte de gospodarie, ceramica. Costumele populare le am de la mama, bunica, strabunica, de la matusi, vecine si chiar de la cunostinte care stiau cat de mult admir arta populara. Am realizat inca o data ca micile noastre opere de arta fac parte dintr-un patrimoniu mult mai vast, care apartine tuturor oamenilor, nu doar noua, romanilor, iar noi avem datoria de a pastra si de a duce mai departe traditiiile ce le-am mostenit.”, Silvia Floarea Toth, proprietara colectei.

Expozitia este deschisa in perioada 1-16 aprilie, intre orele 10.00 – 17.00.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.