TVR 2 difuzeaza piesa HAMLET la aniversarea shakespeariana

“A fi sau a nu fi?” – o intrebare devenita dicton, o piesa emblematica, o montare unica si un moment istoric: 450 de ani de la nasterea lui William Shakespeare (n. 23 aprilie 1564 – d. 23 aprilie 1616). Televiziunea Romana, prin Casa de Productie TVR, a programat la TVR 2, in preajma acestei aniversari, ecranizarea celebrei piese a “marelui Will” – Hamlet.

Telespectatorii vor putea urmari luni, 28 aprilie, la TVR 2 binecunoscuta tragedie shakespeareiana sub directia de scena a lui Tompa Gabor, un spectacol preluat de la Teatrul National din Craiova (din Arhiva de Aur a Televiziunii Romane, premiera tv: 1998). Piesa este difuzata in trei parti, astfel: partea I de la ora 20.10, partea a II-a de la ora 23.10 (dupa “Ora de Stiri”) si partea a III-a dupa miezul noptii, de la ora 00.25.

Tragica poveste a tanarului Hamlet, printul Danemarcei, dornic de razbunare pentru moartea tatalui sau, este interpretata de actorii Adrian Pintea (in rolul lui Hamlet), Mihai Constantin, Ilie Gheorghe, Valeriu Dogaru, Adrian Andone, Angel Rababoc, Tudorel Petrescu, Natasa Raab, Valentin Mihali, Valer Dellakeza, Mirela Cioaba, Marian Ralea, Constantin Cicort, Vasile Cosma, Oana Pellea, Marcel Iures, Ozana Oancea.

Aceasta montare a piesei “Hamlet” a fost numita “Cel mai bun spectacol al anului 1996”, distinctie acordata de Sectia Romana a Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru din Romania (AICT). De asemenea, Adrian Pintea si Mihai Constantin au primit premiul pentru cea mai buna interpretare masculina, acordat de catre AICT.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.