“Creierul barbatului”, o carte pentru barbati si femeile care vor sa-i inteleaga

Editura Meteor Press publica in aceasta luna volumul “Creierul barbatului”, conceput de Dr. Louann Brizendine, cea care a lansat anii trecuti bestsellerul “Creierul femeii”. Cercetatoarea americana, fondatoarea primei clinici din tara pentru studiul diferentelor dintre barbati si femei in privinta creierului, a comportamentului si a hormonilor, arata cum, in fiecare etapa a vietii, “realitatea masculina” este fundamental diferita de cea feminina.

Explorand ultimele descoperiri in domeniul psihologiei si neurologiei, ea dezvaluie felul in care creierul masculin:

•rezolva problemele utilizand structurile sale analitice – nu pe cele emotionale;
•infloreste intr-un spatiu competitiv, joaca dur din instinct si este obsedat de rang si ierarhie;
•trece in perioada de pubertate printr-o sporire atat de importanta a nivelului de testosteron incat atribuie altor figuri umane o mare doza de agresivitate;
•are o arie consacrata domeniului sexual de 2,5 ori mai mare decat cea feminina, ceea ce il face sa-si consume mai mult timp cu fantezii legate de corpul femeii.

“Creierul barbatului” demoleaza numeroase stereotipuri. Expunerea stiintifica impecabila, la nivelul celei mai recente cunoasteri in domeniu, o recomanda pentru a fi citita de toti barbatii, dar mai ales de toate femeile care se straduiesc sa-i inteleaga.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *