Sarbatoarea Shakespeare continua cu adaptarea „Cum va place”

Dupa spectacolul „Hamlet”, sub directia de scena a lui Tompa Gabor, Televiziunea Romana, prin Casa de Productie TVR, marcheaza implinirea a 450 de ani de la nasterea lui William Shakespeare prin difuzarea unei comedii pastorale a autorului: „Cum va place”, adaptarea si regia artistica apartinandu-i regretatului om de teatru Olimpia Arghir (premiera tv: 1995).

Piesa „Cum va place” de William Shakespeare, pe care telespectatorii o pot urmari la TVR 2 luni, 5 mai, de la ora 19.25, ii are in distributie pe: Horatiu Malaele, Irina Movila, Claudiu Bleont, Emilia Popescu, Virgil Andriescu, Valentin Uritescu, Mircea Rusu, Stefan Sileanu, Oana Ioachim, Adrian Titieni, George Alexandru, Mihaela Mihaescu, Razvan Savescu, Mihai Dinvale, Ion Roxin, Cristian Sofron, George Buznea, Valentin Teodosiu, Razvan Roxin, Liviu Lucaci, Constantin Raschitor, Marin Stan.

Desi scrisa intre 1599 si 1600, apoi pusa in scena in 1603, „Cum va place” a vazut lumina tiparului abia in anul 1623, dupa moartea Marelui Will. Piesa reia, in fapt, in cheie umoristica, tema din „Romeo si Julieta”: iubirea aprinsa de la prima privire, intr-o lume in care oamenii sunt doar simpli actori.

Spectacolul pe care TVR 2 il va difuza luni este unul cu o viziune modernista, care-i apartine regizoarei Olimpia Arghir. „Ma gandesc, de multe ori, cu durere si emotie, ca n-am ajuns vreodata sa-i asez Olimpiei Arghir ofranda de flori meritata, in acel loc al eternitatii sufletului ei. Este un loc trist din Cluj pe care, insa, nu mi-l imaginez decat incarcat de lumina. Este lumina pe care si astazi o resimt ca plutind in jurul ei atunci cand, femeie frumoasa si demna, isi expunea gandurile ce au inspirat spectacole memorabile ale Teatrului de televiziune”, spune Alexandra Orban, care a lucrat alaturi de Olimpia Arghir ca redactor si realizator al multor productii teatrale.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.