Teatrul Ion Creanga participa la Festivalul „Teatru, Strada si Copil”

Teatrul Ion Creanga participa, in premiera, la cea de-a patra editie a Festivalului „Teatru, Strada si Copil”, cu un program de spectacole care se vor desfasura in intervalul 19 mai – 1 iunie, zilnic, de luni pana duminica, in Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR – sector 3). Repertoriul, sustinut pe scena teatrului-cort special amenajat in parc, este dedicat copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 12 an.

Copiii fiind invitati sa urmareasca aventurile nastrusnicelor personaje din spectacolele Lumea lui Paparin – cea mai recenta productie a Teatrului Ion Creanga, „De-as fi Scufita Rosie”, dar si „Un Lup, o capra si trei iezi”, spectacol premiat in cadrul celei de-a 15-a editii a Festivalului International de Teatru pentru Copii „Cortina magica” – Premiul pentru cea mai buna adaptare a unei povesti clasice pentru copii.

PROGRAMUL TEATRULUI ION CREANGA
PARCUL „ALEXANDRU IOAN CUZA”
19 MAI – 1 IUNIE 2014

UN LUP, O CAPRA SI TREI IEZI
19, 28 & 30 mai, ora 10.00
Punerea in scena a povestii lui Ion Creanga sub forma unei comedii muzicale interactive, cu dans si cuplete pline de aluzii contemporane familiare copiilor, este o propunere atractiva pentru publicul de astazi. Astfel, Lupul isi canta partitura pe ritm dance, Iezii fac primii pasi in premergator, Capra merge pe trotineta, iar Fierarul foloseste un instrumentar modern de subtiere a glasului.

DE-AS FI SCUFITA ROSIE
25 & 31 mai, orele 11.00 & 18.00
Spectacolul propune o varianta moderna a cunoscutului basm scris de Charles Perrault si Fratii Grimm, in care Aniel, o tanara pasionata de Internet, isi doreste si reuseste sa devina Scufita Rosie. O calatorie in timp si imaginatie, spectacolul ne poarta in atmosfera unui orasel de provincie a carui viata tihnita este tulburata de aparitia unui strain ce seamana uneori cu un lup.

LUMEA LUI PAPARIN
20-23, 26-27 & 29 mai, ora 10.00
24 mai & 1 iunie, orele 11.00 & 18.00
In statia Paparin, nici unul dintre calatorii din sala de asteptare nu are cum sa incurce trenurile sau sa piarda legaturile spre locul in care isi doreste sa ajunga. Asta pentru ca toti se indreapta spre aceeasi destinatie: lumea unui mare si misterios inventator. Insa mai important decat destinatia este sa pornesti la drum alaturi de oamenii potriviti, o lectie pe care o vom afla pana la sfarsitul acestui spectacol, o comedie cu talc, colorata ca un vis un copil.

Festivalul „Teatru, Strada si Copil” este o initiativa a Teatrului de animatie Tandarica, care isi propune, prin intermediul acestui proiect cultural, sa sustina o serie de spectacole de teatru in mai multe parcuri din Capitala si sa „reinventeze astfel notiunea de teatru itinerant cu o stagiune aproape permanenta”. Aflat la cea de-a patra editie, Festivalul se desfasoara anul acesta in perioada 15 mai – 14 septembrie, fiind realizat sub egida UNIMA Romania si ASSITEJ Romania.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creanga (Sala Rapsodia – Str. Lipscani, nr. 53), dar si in locatie, la punctul de vanzare din Parcul „Alexandru Ioan Cuza”. Biletele sunt disponibile de asemenea in reteaua Eventim, online, pe site-ul www.eventim.ro, si la magazinele partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librariile Humanitas sau Carturesti.

Pentru informatii suplimentare despre program, puteti accesa site-ul www.teatrulioncreanga.ro.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.