Teatru contemporan: Lichtbende ajunge la ARCUB

Programul evenimentelor ARCUB 18 ani include trei spectacole inedite, sustinute de trupa de teatru contemporan Lichtbende, din Olanda. Adresate in special copiilor, dar si iubitorilor de show-uri multisenzoriale, reprezentatiile artistilor olandezi sunt o premiera pentru Romania, pe care scena ARCUB o ofera publicului bucurestean in serile de 19 – 21 mai, de la ora 20.00.

Spectacolele companiei Lichtbende imbina artele vizuale, teatrul si muzica si introduc publicul in secretele primei varste a cinematografiei printr-o serie de dispozitive si instrumente de epoca, precum lanterna magica, gramofonul sau flasneta, care sunt reinviate pentru a crea o atmosfera aproape hipnotica. Jocurile de lumini si umbre sunt surprinzatoare pentru spectatorii din intreaga lume, care se lasa rapid atrasi intr-o lume de poveste. Un tren ce se misca incet, pe fundalul sunetului unui ceainic pus pe foc, acompaniat de saxofon, tobe si flaut, imagini dinamice create cu ajutorul lanternei magice si cateva personaje animate de mecanisme moderne – toate acesta evidentiaza depasirea conventiilor artistice si trecerea catre nivelul improvizatiei.

Grupul Lichtbende este format din artistii Marie Raemakers, Rob Logister si muzicianul Alex Simu. Cei trei au un vast palmares in domeniul jocului traditional de umbre, care permite publicului sa exploreze, sa experimenteze si chiar sa devina el insusi producator de cultura.

In serile de 19, 20 si 21 mai, de la ora 20.00, grupul de artisti Lichtbende va sustine trei spectacole diferite, programate astfel:

luni, 19 mai – POUFF
marti, 20 mai – KLIKKLAK
miercuri, 21 mai – TUTU

Productiile trupei Lichtbende sunt privite de criticii de arta ca sursa a unui fenomen cultural: “Figurile se misca si actioneaza intr-un spatiu de cativa milimetri. Acolo, inauntrul acelui filigran delicat, lumina il face sa creasca pe suprafata cortinei pe adevaratul protagonist al povestii – pe copilul care traieste inca in fiecare dintre noi. Surprinzator, acesta descopera o cutie de pantofi care, pe vremuri, era jucaria lui preferata.” (Revista Malaga Hoy, 2013)

Biletele pentru spectacolele din zilele de 19, 20 si 21 mai pot fi achizitionate de la Casa de bilete ARCUB si online pe bilete.arcub.ro. Pretul unui bilet este de 35 lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *