Tristania si Emergency Gate vin la Maximum Rock Festival 2014

Dupa ce Maximum Rock a confirmat primele nume pentru MAXIMUM ROCK FESTIVAL (Elvenking si Threshold), a venit momentul sa anuntam alte doua formatii ce vor participa la acest festival, eveniment care va avea loc in perioada 24-25 octombrie 2014, la Turbohalle din Bucuresti. Este vorba despre norvegienii de la TRISTANIA si germanii de la EMERGENCY GATE.

Alaturi de Nightwish, Epica si Leaves’ Eyes, TRISTANIA este una dintre cele mai iubite formatii de Symphonic Metal din lume. Trupa, originara din Norvegia, are o istorie de aproape 20 de ani in spate, fiind intemeiata in 1995 in Stavanger. Spre deosebire de alte grupuri incadrate in aceeasi categorie generica, Tristania iese in evidenta prin predilectia pentru Doom si Death metal. Aceasta tendinta de a cultiva latura intunecata este si ceea ce face ca Tristania sa fie apreciata drept una dintre cele mai originale reprezentante ale curentului simfonic. Pana acum, trupa a lansat sase albume, dintre care cel mai recent, „Darkest White”, a aparut in 2013 si a primit numai critici pozitive.

Componenta actuala Tristania:

Anders Høyvik Hidle – chitara, voce harsh
Einar Moen – clape, programming
Mariangela Demurtas – voce
Gyri Smørdal Losnegaard – chitara
Ole Vistnes – bas, backing vocals
Tarald Lie Jr. – tobe
Kjetil Nordhus – voce, chitara acustica

EMERGENCY GATE este una dintre cele mai iubite formatii germane din noul val de metal, care imbina genurile Melodic Death-Metal si Metalcore. Formatia a luat nastere in 1996 in Munchen si este apreciata international, fiind numita o reprezentanta de seama a metalului modern. Compusa din Matthias Kupka – voce, Vlad Doose – chitara, Udo Simo – chitara, Mario Lochert – bas, Daniel Schmidle – sintetizator si Roman Lutz – tobe, trupa Emergency Gate este caracterizata prin melodicitate, duritate, bogatie si originalitate. Formatia nu este lipsita de umor si declara ca si-a ales astfel numele pentru ca asa grupul beneficiaza de reclama gratuita de la toate „iesirile de urgenta” din lume.

Alte nume care vor participa la MAXIMUM ROCK FESTIVAL vor fi anuntate in curand.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.