Portugalia isi sarbatoreste ziua cu un concert de fado

Pentru a marca la Bucuresti Ziua Nationala a Portugaliei (10 iunie), Ambasada Portugaliei la Bucuresti si Orchestrele si Corurile Radio va invita joi, 12 iunie, ora 19.00 la Sala Radio, la un concert extraordinar de Fado. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

No Fado e na Vida (In Fado and in Life – In fado si in viata) este un spectacol inedit conceput de Marta Pereira da Costa si Rodrigo Costa Félix, un dialog muzical in care Fado-ul traditional se imbina cu o abordare moderna a genului. Cei doi artisti au aparut pe numeroase scene din Portugalia si din intreaga lume, dobandindu-si deja un renume pentru eleganta si naturaletea cu care interpreteaza atat fado-urile bine cunoscute, cat si compozitii originale. Cei doi muzicieni vor fi acompaniati la chitara de André Moreira si Pedro Pinhal.

Marta Pereira da Costa este prima si pana acum singura femeie care s-a dedicat profesional artei de interpretare la chitara portugheza, o premiera in istoria muzicii Fado. A studiat chitara cu Carlos Gonçalves, unul din cei mai importanti chitaristi ai Amáliei Rodrigues. A concertat alaturi de celebri chitaristi profesionisti, si alaturi de interpreti consacrati, precum Mariza, Camané si Carlos do Carmo.

Rodrigo Costa Félix este unul dintre cei mai aclamati cantareti din noua generatie de solisti fado, o voce deosebita, remarcata prin lirism si intensitatea interpretarii. Albumul de debut, Fados de Amor, inregistrat in colaborare cu Marta Pereira da Costa, a fost foarte bine primit atat de public, cat si de critica de specialitate, primind premiul Fundatiei “Amália Rodrigues” pentru cel mai bun album de fado al anului 2012. Piesa “Amigo Aprendiz” inclusa pe acest album a fost catalogata de revista americana The Atlantic drept una din cele mai bune balade World Music ale anului 2012.

Pe langa concerte, Marta Pereira da Costa si Rodrigo Costa Felix au sustinut si workshop-uri la universitati si licee prin care fac cunoscuta muzica Fado, parte a Patrimoniului Mondial Imaterial UNESCO.

Evenimentul este realizat cu sprijinul acordat de Camões, Instituto da Cooperação e da Língua; EDP Renováveis, Martifer si Plafar.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.