Se lanseaza „Parivartan” – povestea unui turist in India

Centrul Cultural Indian Tansen va invita la evenimentul de lansare a filmului „Parivartan”, pentru o seara dedicata culturii si spiritualitatii Indiei din care nu vor lipsi muzica si dansul traditional interpretate live. Evenimentul va avea loc pe 23 Iunie la Centrul National de Arta “Tinerimea Romana”, de la ora 19.00.

„Parivartan” este povestea unui turist in India care intra in contact pentru prima data cu partea culturala a acestei tari. El viziteaza obiective turistice cunoscute, muzee, bazaruri, forturi, dar si asezaminte specifice diverselor religii ale subcontinentului – Islamism, Hinduism, Sikhism, Budism, Yoga – si este evident impresionat de acestea. Personajul principal se redescopera pe sine, cultura indiana adanc ascunsa in sufletul sau devine manifesta si este exprimata printr-un act muzical in a doua parte a filmului.

Printre locurile de filmare se numara: Sangeet Natak Academy (Academia Nationala de Muzica, Dans si Teatru, Qutub Sahaj Mandir (Centru de meditatie), National Museum New Delhi (Muzeul National), Purana Qila (Fort localizat pe ruinele orasului Indraprastha, in trecut cunoscut drept capitala pandavasilor), Jhandewalan Mandir (Templu hindus dedicat zeitei Adi Shakti) si Jama Masjid (Cea mai mare moschee din Old Delhi).

„Parivartan” este o productie a Centrului Cultural Indian Tansen.

Intrarea este libera.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.