Luc Tuymans in dialog cu / in dialogue with Calin Dan

SPATIU INTACT – Fabrica de pensule din Cluj-Napoca va asteapta la evenimentul „Luc Tuymans in dialog cu / in dialogue with Calin Dan”, care se va desfasura miercuri 25 iunie de la ora 18.00. Spatiu Intact este o platforma pentru proiecte de colaborare, un spatiu expozitional si un laborator de lucru dedicat promovarii artistilor independenti.

Luc Tuymans este considerat unul dintre cei mai importanti artisti contemporani din Europa. Un adevarat model, Tuymans exercita o influenta considerabila asupra multor generatii de artisti. Crescut in anii ’50, Tuymans a fost influentat de fotografia, televiziunea si cinema-ul acelei epoci. Pictura lui pleaca de multe ori de la imagini existente, facand astfel ca arta lui sa fie perceputa ca un soi de abstractizare a realitatii. Insa imaginile lui sunt de multe ori mai sumbre decat ar parea, caci interesul lui Tuymans legat de consecintele colonialismului sau de razboaiele actuale fac ca acestea sa aiba un impact puternic asupra subiectelor pe care le reprezinta. Alterand anumite imagini prin incadraturi, taieturi sau prim-planuri care tin mai degraba de tehnica fotografica, Tuymans problematizeaza imaginea in contextul culturii vizuale actuale.

Calin Dan s-a nascut la Arad, stabilit la Amsterdam si Bucuresti, este Director General al Muzeului National de Arta Contemporana, Bucuresti, artist, scriitor si curator, cunoscut deopotriva ca membru al grupului subREAL, si ca autor independent de fotografii, video si publicatii, majoritatea create si difuzate in cadrul proiectului pe termen lung Arhitectura Emotionala. Lucrarile sale au fost prezentate in cadrul unor festivaluri internationale de film (Osnabrück, Oberhausen, Rotterdam, La Rochelle, BIFF Bucuresti), bienale de arta (Venetia, Sao Paolo, Istanbul, Berlin, Praga, Sydney), muzee si galerii din Europa, Statele Unite si Australia. Recipient al premiului de arta media al Festivalului de film de la Split (2000), precum si al marelui premiu acordat de Videonale Bonn (2001). Productia sa video e distribuita de Video Data Bank, Chicago. E reprezentat de Galeria Anca Poterasu.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.