Octombrie aduce Fest(in) pe Bulevard la Nottara

Teatrul Nottara anunta organizarea celei de-a doua editii a Festivalului International de Teatru Fest(in) pe Bulevard in perioada 11 – 18 octombrie 2014. In cadrul evenimentului, in cele doua sali ale Teatrului Nottara – Horia Lovinescu si George Constantin – se vor juca o serie de spectacole ale unor trupe din tara si din strainatate, precum si patru premiere, marca Nottara, dintre care doua intra in competitie.

Festivalul propune doua sectiuni. Prima, cea competitiva, a fost denumita, emblematic pentru anul acesta, Mici crize…si electorale si va contine spectacole care au ca tema criza, un subiect de maxima actualitate; criza de orice tip: economica, sociala, politica, sexuala sau de identitate, precum si cea electorala, resimtita cu precadere in acest an. A doua sectiune, Bulevardul Comediei, prezinta spectacole de succes, comedii bulevardiere ale unor teatre invitate, precum si o premiera a teatrului gazda. Noul locatar de Eugène Ionesco, spectacolul regizorului Gábor Tompa, este un important eveniment teatral si suntem onorati de intalnirea dintre echipa Teatrului Nottara si doi creatori de mare valoare precum regizorul Gábor Tompa si scenograful Helmut Stürmer.

In cadrul sectiunii competitive intitulate Mici crize…si electorale, care se va desfasura la Sala George Constantin, se vor juca, in fiecare seara, incepand cu ora 21:00, spectacole din Romania, Bulgaria si Cehia. Astfel, vor fi prezentate urmatoarele spectacole: Scene din viata insectelor de Karel Čapek, directia de scena: Victor Ioan Frunza; Panica de Mika Myllyaho, in regia lui Theodor-Cristian Popescu; Bob (Fasole) de Elin Rahnev, in regia lui Ljupco Gorgievski; Brad de Craciun la familia Ivanov de AI. I. Vvedenski, in regia lui András Urbán; Poker Face de Petr Kolečko, in regia Adelei Bitica; Maso (Carne) de Viliam Klimáček, in regia lui Jan Fric. Spectacolul Rapsodie-n roz dupa Oscar si Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt, in regia lui Alexandru Repan va fi sustinut in afara competitiei. Si anul acesta Teatrul Nottara a produs un spectacol special pentru festival si anume Poker Face, dupa textul unui dramaturg ceh contemporan. Piesa aduce in prim plan un eveniment important din istoria recenta, Revolutia de catifea – moment care a provocat crize si a schimbat vieti. Autorul Petr Kolečko a fost prezent la premiera pentru presa, care a avut loc in data de 12 iunie 2014.

Pe Bulevardul Comediei, sectiune care se va desfasura in Sala Horia Lovinescu, vor putea fi vazute, de la ora 18:00, productii ale unor teatre din tara si din Bucuresti, printre care amintim: Titanic vals de Tudor Musatescu, in regia lui Alexandru Dabija (Teatrul Odeon), Tartuffe sau Impostorul, de J.B.P. Molière, versiunea scenica si directia de scena apartinandu-i lui Victor Ioan Frunza (Teatrul Metropolis), Play Shakespeare in regia lui Cristian Pepino (Teatrul Tandarica) , precum si VICTOR‘ia (opus 1), un spectacol de teatru muzical francez (Compania teatrala Petits Batons Production).

In ultima seara a festivalului, tot pe scena mare a teatrului, Marius Mihalache si invitatii sai vor sustine un spectaculos concert.
Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc pe data de 11 octombrie 2014, cu un eveniment stradal inedit, un happening prin care trecatorii vor fi invitati sa devina spectatori.

Pentru spectacolele din Fest(in) pe Bulevard, biletele vor putea fi achizitionate, incepand cu data de 25 august, de la Agentia de bilete (din B-dul Magheru nr. 20, telefon: 021.317.41.01), deschisa zilnic, intre orele 10.00 -20.00 si pe site-ul www.eventim.ro, dupa data de 1 august.

Promovarea manifestarii se va face pe site-ul dedicat acesteia, www.festinpebulevard.ro, pe pagina de Facebook a Teatrului (unde se vor organiza concursuri prin care se pot castiga invitatii la spectacolele din festival).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.