Castigatorul Grand Prix la Cannes 2014 va deschide cea de-a XI-a editie a Festivalului de Film Anonimul

Inclus in Competitia Oficiala Cannes 2014 si distins cu Grand Prix de catre Juriul prezidat de Jane Campion, filmul “Le meraviglie”/ “The wonders”/ “Minuni” va fi proiectat in avanpremiera in deschiderea celei de-a XI-a editii a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, in Bucuresti, pe 12 august.

“Le meraviglie” este povestea unei familii multietnice de apicultori din zilele noastre, care incearca sa supravietuiasca in conditii de criza. Gelsomina, cea mai mare dintre cele patru surori, este mostenitoarea desemnata a unui “regat” ciudat, construit de tatal lor pentru a le proteja de “sfarsitul lumii”. O vara extraordinara, in timpul careia regulile stricte, care pana acum au tinut familia unita, tind sa fie incalcate: in parte din cauza sosirii lui Martin, un tanar infractor pe care il gazduiesc in cadrul unui program de reabilitare pentru tineri, dar si de participarea comunitatii locale la filmarile unui concurs cu premii mari, “Il paese delle Meraviglie” (“Tara Minunilor”), prezentat de misterioasa Milly Catena (Monica Bellucci).

Rolul principal, cel al Gelsominei, este interpretat de romanca Alexandra Lungu, care locuieste alaturi de familia sa in Italia inca din 2006. Alexandra a fost descoperita de regizoarea Alice Rohrwacher, in timpul unei ore de religie: “Nu stiam exact cum doream sa fie personajul Gelsomina, insa stiam ca o voi recunoaste cand o voi vedea. Si exact asta s-a intamplat. Dupa mai multe luni de cautare, nu am avut niciun dubiu cand am vazut-o pe Maria Alexandra Lungu la ora de religie. Avea 11 ani.” Pentru rolul interpretat in “Le meraviglie” Alexandra Lungu a castigat un premiu special din partea Sindicatului National al Jurnalistilor de Film din Italia. Din distributia filmului mai fac parte: Monica Bellucci, Sam Louwyck, Alba Rohrwacher, Sabine Timoteo si Agnese Graziani.

“Le meraviglie”/ “Minuni” este distribuit in Romania de Transilvania Film.

Selectia competitiei de scurtmetraj fictiune si animatie, realizata de criticul de film Irina Margareta Nistor, o puteti gasi aici: http://www.festival-anonimul.ro/2014_line-up_ro.

Cea de-a XI–a editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, organizata de Fundatia Anonimul cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Uniunii Cineastilor din Romania, Institutului Cultural Roman si Televiziunii Romane- coproducator, va avea loc in perioada 12-17 august, in Bucuresti, la Verde Stop si Cinema Studio.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.