Autori romani si straini se reunesc la International Mystery & Thriller Festival

Editia a patra a International Mystery & Thriller Festival se va desfasura in Bucuresti si Rasnov in perioada 18-23 august si va aduce impreuna autori straini alaturi de autori romani de gen. Organizatorii evenimentului sunt Asociatia Mioritics, Primaria Rasnov, Asociatia Rosenau, iar partenerul principal este Institutul Cultural Roman.

In acest an, festivalul Mystery & Thriller / Books, movies & more / va gazdui pe langa deja traditionale manifestari: dezbaterile Traducerile incotro – spre ce punct cardinal va arata busola dupa ce a aratat nordul si Povesti la moda in Crime fiction – bioterorism sau cyberterorism, lansari de carte si librarie de gen, proiectii de filme artistice premiate, documentare true-crime, prima Conferinta Internationala anuala a ICWA in Romania.

AIEP / ICWA – International Crime Writers Association are o activitate de promovare a autorilor de Crime fiction, de peste 35 de ani. Vor sosi in Romania scriitori din Marea Britanie, Germania, Elvetia, Olanda, Japonia, Bulgaria si SUA. Jim Madison Davies, seful catedrei de scriere creativa la University of Oklahoma si invitat special, fost presedinte al ICWA, se afla pentru a doua oara la festival.

La festival vor participa si majoritatea autorilor romani de gen: Lucia Verona, Tony Mott, Monica Ramirez, Anamaria Ionescu, Adina Speteanu, Dan Dobos, Razvan Dolea, Eugen Lenghel, Liviu Surugiu, Bogdan Hrib si altii.

Componenta internationala va fi alcatuita din trei conferinte ale membrilor – doua deschise publicului, avand ca subiect tendinte in traducerea lucrarilor Crime fiction si noi teme in era digitala. Cea de a treia reprezinta adunarea generala a asociatiei si rapoartele de activitate ale filialelor nationale.

Simultan la Rasnov vor avea loc proiectiile de filme, lansarile de carte si orele de creative writing cu participantii la festival.

Accesul la toate manifestarile este gratuit pentru toti vizitatorii.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.