Ecranizarea nuvelei “Kyra Kyralina” intra in cinematografe pe 5 septembrie

Castel Film va lansa in aceasta toamna cea mai recenta ecranizare a nuvelei lui Panait Istrati, “Kyra Kyralina”, care va avea premiera in cinematografe pe 5 septembrie. Filmul, in regia lui Dan Pita, spune povestea unei frumoase si misterioase femei care, alaturi de mama ei, ajunge sa isi vanda farmecele barbatilor. Ecranizarea, care are o aura orientala, aduce pe marile ecrane atmosfera magica intalnita in 1001 nopti.

Din distributie fac parte: Iulia Cirstea, Iulia Dumitru, Stefan Iancu, Corneliu Ulici, Florin Zamfirescu, Andrei Runcanu, Ovidiu Niculescu. Imaginea a fost realizata de Dan Alexandru, muzica Adrian Enescu costumele sunt semnate de Oana Paunescu.

Personalitate marcanta a cinematografiei romanesti si a Generatiei 70, Dan Pita a impus o stilistica originala inca de la debutul sau (scurtmetrajul “Viata in roz”, 1970). Alaturi de Lucian Pintilie, Mircea Daneliuc si Alexandru Tatos, Dan Pita a fost un adept al minimalismului si neorealismului, linie preluata apoi de regizorii Noului Val Romanesc. “Concurs” (1982), “Faleze de nisip” (1983) sau segmentele “Nunta de piatra” (1972) si “Duhul aurului” (1974) sunt doar cateva dintre filmele care l-au consacrat. In 1986, “Pas in doi” primeste Ursul de Argint la Festivalul International de la Berlin, iar sase ani mai tarziu “Hotel de lux” castiga Leul de Argint la prestigiosul Festival de Film de la Venetia.

Iulia Cirstea este unul dintre cele mai apreciate top modele din America. Ea a devenit imaginea celor mai cunoscute branduri printre care Armani (campania Bagutta), Gianfranco Ferre Jeans, Agatha Ruiz de la Prada, Pepe Jeans (campania Andy Warhol), Pull and Bear, Mango, L’Oreal sau Garnier si a realizat numeroase pictoriale pentru Vogue, Elle, Marie Claire, Shopping Report. A colaborat cu nume mari din lumea modei precum Kenneth Willardt, Txema Yeste sau Alexei Hay. Remarcata imediat in strainatate, Iulia se bucura de succes in afara Romaniei. Rolul Kyralinei reprezinta primul rol amplu in cinema, dupa aparitia in thrillerul american Werewolf: The Beast Among Us (2012).

“Kyra Kyralina” este o productie Castel Film realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Societatii Romane de Televiziune, cu participarea BV McCann Erickson, Raiffeisen Bank Romania, Timisoreana.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.