Teatrul Nottara deschide astazi stagiunea 2014-2015

Teatrul Nottara pregateste pentru noua stagiune premiere ale unor regizori de succes, editia a doua a Festivalului International de Teatru Fest(in) pe Bulevard, expozitii, aniversari si alte evenimente inedite. O parte dintre productiile teatrului vor participa in acest an, la festivaluri in tara sau vor avea turnee in strainatate.

Stagiunea se deschide oficial in acest week-end, cu doua comedii foarte indragite de public! Astfel, sambata, 6 septembrie, se reia Sotul pacalit de Molière – unul dintre cele mai longevive spectacole de pe scenele teatrelor bucurestene (se joaca de peste 15 ani, cu mare succes de public). In aceasta montare, semnata de regizorul Mircea Cornisteanu ii puteti (re)vedea pe Ion Haiduc si Cerasela Iosifescu. Duminica, 7 septembrie, va invitam sa il urmariti pe actorul Mircea Diaconu, in spectacolul Scandal la Opera! de Ken Ludwig, regia: Petre Bokor. Ambele spectacole se joaca la Sala Horia Lovinescu, de la ora 19.00.

Cu ocazia deschiderii noii stagiuni, foaierul Salii Horia Lovinescu va gazdui, in perioada 6 septembrie – 8 octombrie, un eveniment special: expozitia artistului Mihai Teodor Olteanu, intitulata tarmuri. flori. ingeri pazitori. miresme. culori. In cadrul ei, vor fi expuse 44 de lucrari „inspirate din intalnirea cu tarmul grecesc, cu arta Greciei Antice, cu frumusetea trupului feminin, redescoperita de greci. Expozitia este inchinata luminii, bucuriei si iubirii vesnice.”, dupa cum afirma artistul. Mihai Teodor Olteanu este cunoscut ca „pictorul Revolutiei de la Timisoara” si a participat la sute de expozitii personale si de grup, in orase din Romania, dar si la Haga, Amsterdam, Budapesta sau Lyon. Tablourile lui se regasesc si in colectii private, ale unor importati sefi de stat.

In a doua parte a lunii septembrie, va avea loc la Sala Horia Lovinescu si premiera pentru presa a montarii Noul locatar de Eugène Ionesco, un spectacol de Gábor Tompa. Rolul principal este interpretat de Francisco Alfonsín, un actor spaniol care a jucat atat pe scene din tara natala, cat si in Franta si Anglia. Alaturi de el, ii veti revedea in aceasta montare pe actorii Teatrului Nottara: Ada Navrot, Ion Grosu si Gabriel Rauta. Spectacolul a fost selectat sa participe la cea de-a 24 editie a Festivalului National de Teatru, care va avea loc in luna noiembrie.
In aceasta stagiune, Victor Ioan Frunza, Cristi Juncu, Alexandru Mazgareanu si Diana Lupescu sunt cativa dintre regizorii care vor avea spectacole in premiera, pe scenele Teatrului Nottara. In plus, publicul se va putea bucura si de productiile deja cunoscute ale teatrului, jucate cu succes in ultimii ani si apreciate atat in Romania cat si in strainatate. De asemenea, vor avea loc turnee in Cehia, Franta sau Germania precum si participari la festivaluri de prestigiu din tara.

Cea de-a doua editie a Festivalului International de Teatru Fest(in) pe Bulevard se va desfasura in perioada 11-18 octombrie si va cuprinde spectacolele din tara si din strainatate, impartite in doua sectiuni: cea competitiva Mici crize… (si) electorale precum si sectiunea Bulevardul Comediei. Evenimentul toamnei, de la Teatrul Nottara, va fi completat cu spectacole-lectura, lansari de carte si colocvii.

Pentru spectacolele din luna septembrie, dar si pentru Fest(in) pe Bulevard, biletele au fost deja puse in vanzare si se pot achizitiona de la Casa de bilete, din B-dul Magheru nr. 20, deschisa zilnic, intre orele 10.00 – 20.00. Telefon: 021.317.41.01.

Comunicat Teatrul Nottara

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *