„Scurt/4: Istorii de inima neagra”, proiect omnibus

Omnibusul „Scurt/4: Istorii de inima neagra”, proiect ce reuneste patru scurtmetraje regizate de Luiza Parvu, Radu Jude, Andrei Cretulescu si Iulia Rugina, va fi lansat in cinematografe in luna noiembrie si va avea avanpremiera nationala in cadrul Noptii Albe a Filmului Romanesc (19 septembrie, ora 23:45, Cinema Studio – Bucuresti și Cinema Victoria – Cluj Napoca).

Omnibusul Scurt/4: Istorii de inima neagra e compus din scurtmetrajele O lume noua, Trece si prin perete, Kowalski si Sa mori de dragoste ranita. Realizate de patru regizori diferiti si produse de case de productie diferite, filmele sunt legate din punct de vedere tematic: toate vorbesc despre viata ai, mai ales, moarte, pe diferite tonuri. In plus, filmele au o origine similara: sunt realizate independent, fara finantare de stat, si toate sunt „produse ale prieteniei” – echipele de filmare, actorii, co-producatorii au lucrat exclusiv din dragoste pentru povesti și pentru viziunea autorilor lor.

Ideea omnibusului s-a nascut la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) 2014, unde cele patru scurtmetraje au avut premiera nationala in cadrul Zilelor Filmului Romanesc. „Impachetarea” lor intr-un omnibus de lung-metraj si lansarea acestuia pe marile ecrane din toata tara poate inseamna descoperirea lor de catre un public larg, care pana acum n-ar fi avut sansa de a vedea acest gen de filme decat in festivaluri.

Omnibusul Scurt/4: Istorii de inima neagra, proiect realizat cu participarea HBO Romania si cu sprijinul Jameson Romania, este distribuit in cinematografe de Freealize.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.