Gala Aniversara: Viorica Cortez si prietenii

Avanpremiera deschiderii de stagiune 2014-2015 reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente muzicale ale anului. Sub patronajul Ambasadei Republicii Italiene in Romania, vineri, 10 octombrie 2014, ora 19.00, pe scena Salii Radio din Bucuresti, va avea loc Gala Aniversara VIORICA CORTEZ SI PRIETENII, o ocazie unica pentru melomanii bucuresteni de a se intalni, in aceeasi seara, cu sase dintre cei mai importanti muzicieni romani ai contemporaneitatii.

Anul 2014 marcheaza jumatate de veac de cand o tanara mezzo-soprana din Romania cucerea laurii Concursului International de Canto de la Toulouse si isi deschidea, astfel, portile Europei si ale intregii lumi muzicale. 50 de ani mai tarziu, numele Viorica CORTEZ este unul dintre cele mai sonore ale solisticii internationale, cu prezente (unele record) pe scenele de la Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, Opera din Paris, Arena din Verona, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Lyric Opera din Chicago.

Iata, asadar, un prilej cum nu se poate mai nimerit pentru a o omagia pe ilustra interpreta, alaturi de cativa dintre cei mai dragi colegi si ucenici din generatia mai tanara: soprana Leontina VADUVA, tenorul Calin BRATESCU si baritonul Florin ESTEFAN. Li se adauga un invitat special in persoana reputatului violonist Remus AZOITEI, cel mai tanar profesor din istoria Royal Academy of Music din Londra, apropiat prieten al mezzo-sopranei. Excelenta sonora va fi asigurata de Orchestra Nationala Radio, sub bagheta actualului ei dirijor permanent, Tiberiu SOARE. Fragmente din cele mai cunoscute opere, precum Samson si Dalila, Evgheni Oneghin, Tosca, Andrea Chénier, Lucia di Lammermoor, vor alterna cu surprize prestigioase proiectate in sala de concert, toate concentrate pentru a o aniversa pe una dintre cele mai ilustre dive ale teatrului liric mondial.

BILETELE SUNT DISPONIBILE PE WWW.BILETE.RO, IN OFICIILE POSTEI ROMANE, IN MAGAZINELE IMMEDIO SEMNALIZATE BILETE.RO, IN MAGAZINELE GERMANOS SI LA CASA DE BILETE A SALII RADIO.

Organizatori: Societatea Romana de Radiodifuziune, Orchestrele si Corurile Radio Romania, Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura
Patronaj: Ambasada Republicii Italiene in Romania

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.