Ce vedem la Anim’est 2014?

Cele mai anticipate filme de animatie, care au facut deja turul unor festivaluri internationale de film de renume, vor fi proiectate in premiera la Bucuresti, in octombrie, pentru publicul Anim’est. Pe langa filmele din sectiunile competitionale ale festivalului care se va desfasura in perioada 3-12 octombrie, in Capitala, fanii animatiei au ocazia sa vizioneze peste 30 de scurtmetraje si noua titluri de lungmetraj in afara competitiei, reunite in programul special Animash.

Pe langa scurtmetraje, cateva dintre cele mai anticipate titluri de lungmetraj de animatie recente sosesc in premiera la Bucuresti si completeaza sectiunea Animash. In deschiderea celei de-a noua editii a festivalului si in premiera in Europa de Sud-Est, publicul Anim’est este invitat la proiectia „The Boxtrolls” (r. Graham Annable, Anthony Stacchi), cel mai proaspat lungmetraj al renumitului studio american Laika.

Un alt highlight al sectiunii este cu siguranta „Kaze tachinu / The Wind Rises” (foto), pe care celebrul regizor japonez castigator al premiului Oscar, Hayao Miyazaki, il anunta, in toamna anului trecut, ca fiind ultimul sau lungmetraj de animatie. O biografie fictionalizata a lui Jiro Horikoshi, unul dintre cei mai inovatori si desavarsiti proiectanti aeronautici din lume, animatia a castigat Tokyo Anime Award in 2014 (cel mai important premiu acordat unei animatii in Japonia), si detine in palmares nominalizarea la Oscar pentru cel mai bun lungmetraj de animatie, precum si cea la Globul de Aur pentru cel mai bun film intr-o limba straina.

Programul complet ANIM’EST poate fi consultat AICI.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.