Ce mai citim pe Strada Fictiunii

Pe Strada Fictiunii de la Editura Allfa se muta la intervale neregulate diversi autori, unii clasici, altii contemporani, unii la inceput de cariera, altii consacrati, dar fiecare cu un bagaj de romane impresionante, care nu inceteaza sa-si bucure, intristeze, sperie sau uimeasca cititorii dornici de noi si noi aventuri literare.

Pentru cei interesati de Turul Clasic al colectiei Strada Fictiunii a aparut romanul “Cei 7 nebuni” de Roberto Arlt, prozator, dramaturg, ziarist si inventator argentinian, care considera ca “Atunci cand ai ceva de spus, scrii oriunde. Pe un sul de hartie sau intr-o incapere infernala. Langa tine se afla mereu Dumnezeu sau Diavolul, si-ti dicteaza cuvinte inefabile.” Universul romanului este dominat de Remo Erdosain, un personaj care duce o existenta la limta supravieturii, care are o slujba infecta si o relatie casnica nefericita si caruia viata i se pare un sir nesfarsit de intamplari urate. In mintea lui, insa, Erdosain creeaza universuri noi, in care el este stapanul propriului destin, in care face si spune lucruri pe care in realitate nu are curajul si nici forta necesara de a le exprima si care il ajuta astfel sa inainteze pe un drum spinos presarat cu nenorociri si oameni ciudati.

Daca preferati Turul Contemporan, il veti gasi acolo pe “Dusmanul poporului” imaginat de Olga Slavnikova, un individ pe nume Maksim T. Ermakov, pe care autoritatile il poftesc sa… se sinucida cat mai degraba, pentru ca existenta lui ii incurca teribil pe cei din jur. Multe dintre dezastrele, calamitatile sau neplacerile lumii sunt cauzate de simpla existenta a acestui manager al unei companii de ciocolata, asa ca singura solutie pentru ca omenirea sa traiasca linistita este disparitia fizica a acestuia. Numai ca autoritatile au de dus o lupta grea si de cheltuit reurse inimaginabile, pentru ca Ermakov n-are niciun chef sa se sinucida, ci prefera sa isi dea toata viata peste cap si sa sa intreprinda actiuni care mai de care mai dubioase pentru a-si prelungi pe cat posibil sederea pe Pamant.

Pentru mai multe detalii despre cele doua volume, precum si pentru a cauta alte carti pe gustul vostru, Strada Fictiunii poate fi descoperita cu un click AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.