Cine rezolva “Crima de la jubileu”

Primul roman al Luciei Verona pe care am avut ocazia sa-l citesc se numeste “Crima de la jubileu” si a aparut la Editura Tritonic. Cartea, afla la a doua editie, este una plina de aventura in stilul politist, detectivistic mai bine spus, avand in vedere ca doamna personaj central, desi are alta meserie de felul ei, se apuca de aceasta data sa descopere un criminal.

Cititnd “Crima de la jubileu”, n-am putut sa nu ma gandesc automat la romanul politist “Zece negri mititei” al Agathei Christie, care, desi m-a speriat teribil, mi-a si placut atat de mult incat am citit-o de mai multe ori de-a lungul timpului si a ramas una dintre cartile preferate ale adolescentei mele. Actiunea din cartea Luciei Verona nu seamana cu cea din cartea Agathei Christie decat prin faptul ca mai multe persoane sunt invitate la un hotel impunator pentru a sarbatori cei 50 de ani de existenta ai unui milionar de care sunt cu totii legati intr-un fel sau altul. Autoarea nu incepe sa-i ucida rand pe rand pe invitati, ca Agatha Christie, ci trece pe lumea cealalta doar doi dintre ei, pe care ii veti afla la momentul potrivit al lecturii. Iar invitata de onoare, soprana pasionata de thrillere Stella Marian-Harrington, se va erija intr-un detectiv insolit care se va lupta sa descurce itele crimei, desi nimeni nu-i da sanse initial.

Romanul Luciei Verona este scris intr-un stil galopant, cele putin peste 160 de pagini neridicand nicio problema cititorului, care va fi purtat ferm prin poveste si nu va avea timp sa respire sau sa se plictiseasca. Actiunea nu are momente moarte, efervescenta personajelor resimtindu-se din fiecare rand. Unele personaje – cele mai multe, de altfel – sunt subliniate prin non-valoarea lor de oameni dominati de vicii, altora li se scot in evidenta calitatile, altele sunt luate peste picior de autoare pentru convingerile lor. Firul narativ se desfasoara fluent, fara piedici, pastrand un ton amuzant de multe ori, desi situatia nu este nici pe departe una vesela.

Mai multe detalii despre autoare si activitatea ei gasiti AICI.

Share

One thought on “Cine rezolva “Crima de la jubileu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.