Sarbatoare la puterea a treia: recital Uto Ughi si Bruno Canino

Pentru a marca deschiderea stagiunii camerale, dar si Presedintia italiana a Consiliului Uniunii Europene, precum si Ziua Internationala a Muzicii, Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura a organizat pe 1 octombrie, la Ateneul Roman, un recital in care invitatii serii au fost vilonistul Uto Ughi si pianistul Bruno Canino.

Lasand la o parte celelalte doua motive de sarbatoare, faptul ca 1 octombrie este Ziua Internationala a Muzicii era un motiv suficient de bun pentru ca Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura, preocupata permanent sa mai prezinte publicului meloman evenimente de inalta tinuta, sa mai vina cu inca unul din aceasta categorie. Pentru ca muzica este si va fi limbajul cel mai usor de inteles pentru toata lumea, limbajul care ne uneste, care ne aduce impreuna si ne face sa simtim la fel, lasand la o parte macar pentru acele momente diferentele inerente dintre noi. Seara muzicala de 1 octombrie vine in continuarea manifestarilor organizate de Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura in ultimii ani, precum „Suflet in Culori – Concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism” sau „Recital omagial Verdi-Wagner: Corespondente”.

Seara de 1 octombrie a cuprins doua parti marcate de o pauza, prima parte incluzand „Trilul Diavolului” de Giuseppe Tartini si „Sonata nr. 9, op. 47, ‘Kreutzer’ „, iar cea de-a doua axandu-se pe alte trei bucati muzicale: „Patru piese romantice” de Antonin Dvorak, „Introducere” si „Rondo Capricioso” de Camille Saint-Saens si „Fantezia Carmen” de Pablo DeSarasate. Lucrarile au fost interpretate de artistii italieni Uto Ughi, violonist si Bruno Canino, pianist.

Uto Ughi si-a dovedit potentialul inca de la varsta de sapte ani, cand si-a facut debutul in public, a studiat apoi sub indrumarea lui George Enescu, iar la 15 ani era considerat deja de critica un interpret in toata puterea cuvantului. Bruno Canino si-a inceput drumul artistic studiind la Conservatorul din Milano, drumul carierei lui punandu-l alaturi de muzicieni precum Salvatore Accardo, Pierre Amoyal sau Uto Ughi si sub bagheta unor dirijori precum Claudio Abbado, Riccardo Muti sau Riccardo Chailly.

La eveniment au participat printre alte oficialitati si Diego Brasioli, ambasadorul Italiei in Romania.

Sursa foto: pagina Facebook Asociatia Muzica Arta Cultura

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.