Startul ORCHESTREI DE CAMERA RADIO

Asa cum va spuneam aici, SALA RADIO se pregateste pentru deschiderea noii stagiuni 2014-2015, primul ansamblu aliniat la start fiind ORCHESTRA DE CAMERA RADIO. Astfel, miercuri, 8 octombrie, incepand cu orele 19, am avut placerea sa asistam la un eveniment special care a marcat inceputul sezonului de muzica clasica.

Primul care a incantat publicul au fost tanarul violinist Razvan Stoica. El a venit insotit de o vioara Stradivarius din 1729, pe care a obtinut privilegiul de a canta. Alaturi de orchestra dirijata de carismaticul Gerd Shaller, multipremiatul violonist a interpretat “Concertul in Re Major pentru vioara si orchestra, op. 61” de Ludvig van Beethoven. Ca si cum s-ar fi jucat cu vioara, artistul a trait fiecare nota, transformand actul muzical intr-un adevarat spectacol. Nici orchestra nu a fost mai prejos, sincronizandu-se perfect si alternand armonios cu solistul, sub indrumarea dirijorului german. Aplaudat indelung de audienta, Razvan Stoica chiar a bisat la final, interpretand un fragment din Niccolo Paganini.

“Misa nr. 5 in La Bemol Major D. 678” de Franz Schubert a rasunat in Sala Radio in cea de a doua parte a concertului. Pe scena, alaturi de orchestra s-a instalat Corul Academic Radio, dirijat de Dan Mihai Goia. Solistii, artisti lirici foarte apreciati atat in tara, cat si in strainatate, au fost de data aceasta in numar de patru: soprana Paula Iancic, mezzosoprana Iulia Merca, tenorul Tiberius Simu si basul Arpad Sandor. Sustinuti de cor si orchestra, acestia au interpretat cu pasiune fiecare din partile lucrarii lui Schubert: “Kyrie”, “Gloria”, “Credo”, “Sanctus”, “Benedictus”, “Agnus Dei”.

Mai multe informatii despre noua stagiune, despre Orchestrele si Corurile Radio, puteti afla consultand site-ul www.orchestreradio.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.