Orchestra Nationala Radio deschide stagiunea

Vineri, 17 octombrie, incepand cu ora 19:00, la Sala Radio, veti putea asculta Orchestra Nationala Radio sub bagheta lui Tiberiu Soare, care deschide astfel cea de a treia stagiune in ipostaza de dirijor sef al Orchestrelor si Corurilor Radio. In cadrul evenimentului va fi invitat Krzysztof Penderecki, personalitate simbol a muzicii secolului XX.

Orchestra Nationala Radio, devenita unul dintre actorii cei mai activi pe scena culturala romaneasca, printre ale carei recente succese se numara turneul internaţional in Kuala Lumpur (Malaezia) si cele doua concerte in Festivalul International al Orchestrelor Radio – RadiRO, isi deschide astfel stagiunea 2014-2015 printr-un concert cu totul special. Evenimentul este construit in jurul unui atractiv program ce imbina romantismul muzicii lui Ceaikovski si spiritul inovator al muzicii lui Krzysztof Penderecki.

Invitata speciala a serii este carismatica violonista poloneza Patrycja Piekutowska, prima violonista din Polonia care a obtinut distinctia suprema la Cannes Classical Award – 2008, pentru inregistrarea partiturii “Capriccio pentru vioara si orchestra“, interpretata chiar sub conducerea muzicala a lui Krzysztof Penderecki. “Capriccio pentru vioara si orchestra” si “Ciacconna pentru orchestra de coarde” semnate de compozitorul polonez vor face parte din programul serii de la Sala Radio.

In evenimentul din 17 octombrie publicul va avea ocazia sa asculte si doua dintre celebrele lucrari semnate de Ceaikovski: “Uvertura fantezie Romeo si Julieta” si “Simfonia Manfred“. O trasatura comuna leaga cele doua creatii ale compozitorului rus: ambele sunt inspirate de emotionante lucrari ale literaturii universale – tragedia shakespeariana, respectiv poemul romantic semnat de Byron, al carui personaj central – Manfred – se spune ca ar intruchipa drama personala a poetului.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Institutului Polonez Bucuresti si al liniilor aeriene poloneze – LOT.

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.