Sfarsit de Fest(in) pe Bulevard

Festivalul International de Teatru Fest(in) pe Bulevard, editia a II-a, organizat de Teatrul Nottara si finantat de Primaria Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si Ministerul Culturii, avand si sprijinul UNITER, s-a incheiat sambata seara cu un concert marca Marius Mihalache, care a cantat alaturi de fiul sau.

Noul locatar de Eugène Ionesco (traducerea: Vlad Russo si Vlad Zografi), un spectacol de Gábor Tompa, productie a Teatrului Nottara a castigat Premiul pentru cel mai bun spectacol din cadrul Sectiunii Mici crize… (si) electorale. Juriul a fost format din personalitati ale lumii teatrale: Mircea Morariu – critic de teatru (presedinte), Roxana Croitoru – critic de teatru, Edit Kulcsár – teatrolog si dramaturg la Teatrul National din Budapesta, Crenguta Manea – critic de teatru si Ion Parhon – critic de teatru. Premiul, oferit de Rotary Club Bucuresti Atheneum, partener al teatrului, a fost ridicat, din partea echipei, de catre Helmut Stürmer, care a semnat decorul spectacolului, Corina Gramosteanu, care a realizat costumele si actrita Ada Navrot. Alaturi de ea, in acest spectacol joaca Francisco Alfonsin, actor de origine spaniola, Ion Grosu si Gabriel Rauta, actori ai Teatrului Nottara.

O noutate la aceasta editie a fost infiintarea unui juriu de public, care a desemnat Premiul pentru cel mai popular spectacol din Sectiunea Bulevardul comediei: Don Quijote, dupa Cervantes, in regia lui Mihai Manutiu, o producţie a Companiei Liviu Rebreanu a Teatrului National Targu-Mures. Muzica a fost compusa de Ada Milea, iar coregrafia de Vava Stefanescu. Scenograful spectacolului, Adrian Damian a fost cel care a primit trofeul si diploma.

Ada Navrot a urcat a doua oară pe scena, in calitate de castigatoare a Premiului pentru cea mai indragita actrita a acestei editii, acordat de sponsorul Gaggia Milano. Doina Papp, coordonatoarea Sectiunii Colocvii a fost prezenta si din partea Asociatiei culturale Master Class, a carei presedinte este, si a oferit premiul Silvia Dumitrescu-Timica, dedicat tinerelor talente, actritei Nicoleta Lefter pentru rolul Sarmisegetuza din spectacolul Titanic Vals de Tudor Musatescu, in regia lui Alexandru Dabija, productie a Teatrului Odeon.

Festivalul International de Teatru Fest(in) pe Bulevard, editia a II-a, a avut loc in perioada 11–18 octombrie 2014. In cadrul acestui eveniment, in cele doua sali ale Teatrului Nottara si in teatrele partenere, s-au jucat o serie de productii ale unor trupe din tara si din strainatate, precum si patru spectacole marca Nottara.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.