Un nou concert JAZZAJ la ARCUB, „In Memoriam Johnny Raducanu“

Sambata, 29 noiembrie, de la ora 20:00, in cadrul seriei de concerte bilunare JAZZAJ la ARCUB, va avea loc concertul „In Memoriam Johnny Raducanu“, sustinut de Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić si Sorin Romanescu. Evenimentul este sustinut in amintirea figurii emblematice a jazzului romanesc, Johnny Raducanu, care prin atitudinea sa, prin dragostea si pasiunea pentru muzica, a inspirat multi tineri muzicieni si fani de jazz.

Muzician complex, Nicolas Simion este un compozitor, aranjor si band leader apreciat. In creatiile sale se intrepatrund in mod remarcabil sugestii folclorice cu elemente ale jazzului modern si muzicii contemporane. Laureat al premiului „Theodor Körner Förderpreis“ (1995), acordat de Ministerul Culturii din Austria pentru baletul „The Unfinished Square”, artistul este recunoscut pentru succesul de care s-au bucurat piesele pentru cvartet de saxofoane sau cvintetul de alamuri „Vergangene Zeiten“, precum si „Canzoniere Sacrale”, comanda ORF (Radio Austria) pentru Festivalul „Zeit Ton Musik“ din 1999, o lucrare ampla pe teme religioase, pentru orchestra, cor si combo de jazz, pe care a cantat-o cu Filarmonicile din Iasi, Bucuresti (Radio), Brasov, Timisoara si Arad. Nicolas Simion este poate unul din cei mai potriviți muzicieni pentru programele „Classic Meets Jazz”.

Cunoscut chitarist, improvizator, compozitor și sound designer, Sorin Romanescu este un muzician de jazz, care activeaza insa in domenii muzicale colaterale, precum muzica contemporana sau muzica pentru dans contemporan. De-a lungul carierei sale, artistul a abordat mai multe genuri muzicale precum rock, blues sau folk, dar a realizat si muzica pentru spectacole de dans contemporan si film. Printre aparitiile discografice ale artistului se numara: „Tara te vrea prost“(1995) – cu Sarmalele Reci; „Pe vale“ (2002) – cu Maria Raducanu si Vlaicu Golcea; „Being Green“ (2009) – cu Ruxandra Zamfir si Mircea Tiberian; „Live in Bucharest“ (2011) – cu Cristian Soleanu, Vlaicu Golcea si Vlad Popescu; „Colinde si Povești de Craciun“ – cu Luiza Zan.

Nascut in Zagreb, Croatia, Kruno Levačić este un baterist autodidact, care a inceput sa cante jazz inca din copilarie. Din 1989, artistul a activat in Germania, iar din 1996 a scos albume si a cantat alaturi de peste 120 de artisti si orchestre, cum sunt: Gramelot Ensemble, Matija Dedić, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Greg Cohen, Thomas Clausen, Simone Zanchini, WDR Big Band, Ferenz Snetbergeretc. Majoriatea albumelor lansate de muzician a castigat atat premii locale, cat si internationale.

Evenimentul din 29 noiembrie se desfasoara la Sala ARCUB din Str. Batiste nr. 14.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.