Variatiuni din La traviata interpretate de Alexandru Tomescu

Alexandru Tomescu, privilegiatul utilizator al unei viori Stradivarius Elder-Voicu a revenit pe scena Salii Radio pe 29 octombrie pentru a interpreta “Variatiuni pe teme din opera La Traviata” de Dupin. Violonistul a fost sustinut atat de catre dirijorul Cristian Orasanu si Orchestra de Camera Radio, cat si de publicul numeros.

Alexandru Tomescu este solist al Orchestrelor Radio si prim violonist al prestigiosului cvartet cameral Ad Libitum. Succesul lui a fost completat si de Turneul Stradivarius, eveniment anual conceput in jurul viorii Stradivarius Elder-Voicu la care are privilegiul sa cante. Astfel, Alexandru Tomescu a avut ocazia sa calatoreasca in intreaga tara, unde a interpretat Capriciile lui Paganini, Sonetele lui Ysaye si pe celel ale lui Bach, iar la finalul fiecarui turneu a lansat de fiecare data produse discografice de succes. Succesul lui nu se limiteaza insa numai la granitele tarii, Alexandru Tomescu concertand in sali celebre ale principalelor metropole ale muzicii.

Punctul de atractie al concertului de pe 29 octombrie l-a constituit bineinteles interpretarea lui Alexandru Tomescu care a intrat in scena dupa Adagio lui Samuel Barber interpretat de Orchestra. Violonistul a interpretat cu vioara si cu sufletul “Variatiuni pe teme din opera La Traviata de Verdi pentru vioara si orchestra de coarde” de Marc Olivier Dupin. La finalul demonstratiei de virtuozitate, Alexandru Tomescu a revenit de cateva ori pe scena pentru publicul care prin valuri de aplauze, nu il mai lsa sa plece. Si tot pentru el, a oferit un bis: “Recitativo e Scherzo capriccio de Fritz Kreisler.

Cristian Orosanu a dirijat cu succes aproape toate orchestrele filarmonicilor din tara si ansamblurile muzicale Radio Romania, in prezent fiind dirijor sef permanent al Filarmonicii din Brasov. El fiind de asemenea si fondatorul orchestrei Kamerata Kronstadt. Cea de a doua parte a concertului de la Sala Radio a fost lasata in exclusivitate pe seama baghetei lui Cristian Orasanu si a Orchestrei de Camera Radio. In interpretarea lor au putut fi ascultate ritmurile innaltatoare ale “Suitei Holberg” de Edvard Grieg si “Serenada in mi minor” de Edward Elgar.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *