„Metafore vizuale”, expozitie Cosmin Iatesen si Liviu Soptelea

Incepand cu data de 20 noiembrie si pana pe 30 noiembrie 2014, Galeria de Arta „Theodor Pallady” devine una dintre principalele atractii al iesenilor iubitori de arta, prin gazduirea expozitiei „Metafore vizuale”. Evenimentul ofera publicului ocazia de a admira lucrari reprezentative din arta plastica romaneasca contemporana semnate Cosmin Iatesen si Liviu Soptelea. Vernisajul evenimentului va avea loc miercuri, 26 noiembrie 2014, de la ora 17.00.

Forma de comunicare a creatorului cu privitorul si a artistului cu publicul, expozitia “Metafore vizuale” este un omagiu adus artei care etaleaza o superba colectie de lucrari de pictura, sculptura si instalatie semnate de plasticienii Cosmin Iatesen si Liviu Soptelea. Ca si concept expozitional, evenimentul transmite stari, perceptii si trairi din fascinantul univers expresiv al actului artistic, reflectand simbioza intre linistea reflexiva, conceptualizare si sfera lirica, sensibila a creatorului de arta si frumos.

Prezinta: criticul de arta Petru Bejan, criticul de arta Emanuela Ilie si presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania – Filiala Iasi, artistul plastic Felix Aftene.
Cu acest prilej va avea loc un moment muzical sustinut de studentii masteranzi ai Facultatii de Interpretare, Compozitie si Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universitatii de Arte „George Enescu” Iasi: Tudor Anghelina, Emilian Sandru si Teodor Busnea, clasa profesor univ. dr. Corneliu Solovastru. La pian: conferentiar univ. dr. Doina Grigore.

Evenimentul este dedicat seriei manifestarilor implinirii a 155 de ani de invatamant artistic modern la Iasi.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.