Trialoguri cu Nae Caramfil si Catalin Stefanescu la ARCUB

Joi, 11 decembrie 2014, de la ora 19.00, are loc o noua editie de Trialoguri la ARCUB. Iubitorii de film romanesc au prilejul de a sta fata in fata cu unul dintre cei mai cunoscuti si mai apreciati regizori romani, Nae Caranfil. Intr-o discutie libera cu jurnalistul Catalin Stefanescu, invitatul special al Trialogurilor va aborda un subiect interesant referitor la secretele care se ascund in spatele realizarii unui film: “Cine este adevaratul autor al filmului? Scenaristul sau regizorul?”

Fiecare dintre noi are cel putin un film preferat si, poate, la un moment dat, toti ne-am intrebat daca ceea ce ne-a atras in mod deosebit la acel film este subiectul construit de scenarist sau felul in care subiectul este pus in valoare de perspectiva regizorala. Pornind de la intrebarea „Cine este adevaratul autor al filmului? Scenaristul sau regizorul?“, artistul va incerca sa explice in ce masura scenariul si regia se intrepatrund, daca ele se afla in relatie de interdependenta sau daca ponderea uneia este mai mare decat a celeilalte.

Perspectiva asupra temei alese este cu atat mai interesanta, cu cat expune lucrurile din punctul de vedere al unui artist care, in majoritatea filemlor sale, intre care amintim Asphalt tango, E periculoso sporgersi, Dolce far niente si Filantropica, a fost deopotriva regizor si scenarist.

Cei prezenti in Ceainaria ARCUB in seara de 11 decembrie se vor putea bucura totodata si de ritmurile relaxante ale muzicii interpretate de Peter Sarosi, care va destinde atmosfera si va conferi un farmec in plus ultimei intalniri din acest an.

Accesul la eveniment se face in baza unui bilet de intrare in valoare de 25 lei, care poate fi achizitionat de la Casa de bilete ARCUB, din Str. Batiste nr.14.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.