FILM Stiri cinematografice — 05 - 12 - 2014
“Slow Food Story” la NCRR

Pe 10 decembrie sunteti invitati la un eveniment special organizat de Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor. Astfel, de la 20:30 va avea loc vizionarea filmul documentar “Slow Food Story”, care a fost pentru prima oara proiectat in cadrul sectiunii “Culinary Cinema” la Festivalul International de Film de la Berlin (2013). Pe 10 decembrie, filmul va avea premiera in Romania la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR).

In fiecare an, pe 10 decembrie, miscarea Slow Food din intreaga lume sarbatoreste prin evenimente speciale, organizate de Slow Food Convivia, Terra Madre Day, o sarbatoare globala in care comunitatea Slow Food celebreaza de 5 ani, in sutele de orase participante, preparatele locale specifice si ingrediente pe cale de disparitie sau care fac parte din Arca Gusturilor. Slow Food este miscarea internationala (initiata in 1986) care lupta pentru pastrarea bucatariei traditionale si regionale, incurajand cultivarea hranei caracteristica ecosistemului local. Miscarea ocroteste principiile comertului echitabil, incurajeaza fermierii si micii producatori, dar are ca scop si educarea cetatenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.

Hrana si lanțul alimentar formeaza identitatea locala a fiecaruia dintre noi. Prin vizionarea filmului documentar “Slow Food Story”, Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor va celebra Terra Madre Day, alaturi de public la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, dupa proiectie, cu o discutie despre produse locale si importanța lor pentru pastrarea patrimoniului imaterial. Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor este sustinut in activitatea sa de Asociatia Grupul de Initiativa “Radu Anton Roman”. Prin multitudinea de evenimente din intreaga lume dedicate Terra Madre Day se demonstreaza faptul ca revolutia alimentatiei mondiale are radacini locale.

“Slow Food Story spune povestea unui grup de prieteni. E o poveste despre farse si pasiuni politice, restaurante si ritualuri taranesti redescoperite, despre vin si calatorii si jocuri de noroc, unele castigate si altele pierdute, dar toate acceptate cu aceeasi indestructibila, morocanoasa ironie.”

Mai mult decat atat, Slow Food este o idee, un mod de viata si un mod de a manca.



(0) Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Distribuie

Despre autor

Liana Bundalici

Te-ar putea interesa si...